Rohlíky /sádlové/

BILKOVAI Kuchařka:

8-10 porcí Domácí pekárna 10 názorů

Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
510

Suroviny

250 ml vody /ne mléka/
2 žloutky
60 g sádla
2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
Na pomašlování vlahé mléko
kmín
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto".

  2. Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme do tvaru rohlíku.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout 30-40 min.

  4. Potom pomašlujeme vlahým mlékem, posypeme kmínem a hrubou solí a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 15-20 min. Já jsem měla 8 větších rohlíků a pekla jsem 20 min.

Poznámka

Recept mám převzatý z Dáma.cz a trochu jsem si ho upravila podle svého. Rohlíky jsou krásně nadýchané a chuťově výborné!Připomínají kupované.Ještě musím vychytat ten tvar:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky /sádlové/

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo