Rohlíky /sádlové/

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

8-10 porcí Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

250 ml vody (ne mléka)
2 žloutky
60 g sádla
2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
Na pomašlování vlahé mléko
kmín
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto".

  2. Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme do tvaru rohlíku.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout 30-40 min.

  4. Potom pomašlujeme vlahým mlékem, posypeme kmínem a hrubou solí a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 15-20 min. Já jsem měla 8 větších rohlíků a pekla jsem 20 min.

Poznámka

Recept mám převzatý z Dáma.cz a trochu jsem si ho upravila podle svého. Rohlíky jsou krásně nadýchané a chuťově výborné!Připomínají kupované.Ještě musím vychytat ten tvar:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky /sádlové/

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sádlové rohlíčky nadýchané rohlíky sádlové placky kynuté sádlové rohlíčky domaci rohliky ze sadla domácí sádlové rohlíky sádlové rohlíčky hruška sádlové loupáky recept na sadlove rohlíčky domací rohlíky podle hrušky sadlove rohlicky podle hrusky rohličky sadlove rohliky recept kynute rohlicky sadlove sádlové rohlíčky od hrušky recept na sádlové rohlíčky kynuté rohlíky nadýchaný domaci nadychane rohliky rohlíky nadýchané jak upéct nadýchané rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo