Rohlíky /sádlové/

BILKOVAI Kuchařka:

8-10 porcí Domácí pekárna 10 názorů

510

Suroviny

250 ml vody (ne mléka)
2 žloutky
60 g sádla
2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
Na pomašlování vlahé mléko
kmín
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto".

  2. Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme do tvaru rohlíku.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout 30-40 min.

  4. Potom pomašlujeme vlahým mlékem, posypeme kmínem a hrubou solí a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 15-20 min. Já jsem měla 8 větších rohlíků a pekla jsem 20 min.

Poznámka

Recept mám převzatý z Dáma.cz a trochu jsem si ho upravila podle svého. Rohlíky jsou krásně nadýchané a chuťově výborné!Připomínají kupované.Ještě musím vychytat ten tvar:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky /sádlové/

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sádlové rohlíčky nadýchané rohlíky sádlové placky domaci rohliky ze sadla domácí sádlové rohlíky domací rohlíky podle hrušky kynuté sádlové rohlíčky rohliky recept rohlíky nadýchaný domaci nadychane rohliky rohlíky nadýchané jak upéct nadýchané rohlíky sadlove rohliky bez kynuti sadlové kroužky rohličky sadlove vláčné nekynuté rohlíky recept na domácí sadlove rohliky rohlíky kmínové kynuté sádlové rohlíky recept nadýchané rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo