Rohlíky /sádlové/

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

8-10 porcí Domácí pekárna 11 názorů

Suroviny

250 ml vody (ne mléka)
2 žloutky
60 g sádla
2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
Na pomašlování vlahé mléko
kmín
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto".

  2. Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme do tvaru rohlíku.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout 30-40 min.

  4. Potom pomašlujeme vlahým mlékem, posypeme kmínem a hrubou solí a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 15-20 min. Já jsem měla 8 větších rohlíků a pekla jsem 20 min.

Poznámka

Recept mám převzatý z Dáma.cz a trochu jsem si ho upravila podle svého. Rohlíky jsou krásně nadýchané a chuťově výborné!Připomínají kupované.Ještě musím vychytat ten tvar:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky /sádlové/

Tématické fráze: sádlové rohlíčky nadýchané rohlíky recept na rohlíky rohliky recept sádlové loupáky sádlové placky kynuté sádlové rohlíčky domácí sádlové rohlíky domaci rohliky ze sadla recept rohlíky recept na sadlove rohlíčky sádlové rohlíčky hruška sadlove kynute rohlicky domací rohlíky podle hrušky rohlík recept rohličky sadlove rohlíky recepty sadlove rohličky kynuté sadlove rohlicky podle hrusky domaci nadychane rohliky

Zapomněl/a jsem heslo