Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na smetaně

Máte chuť na kuře na smetaně? V tlakovém hrnci máte oběd hotový za pár minut a téměř bez práce. Místo klasické smetany použijete zakysanou, která dodá omáčce osvěžující náboj.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 10. 2009 12:38

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 511 kJ / 600 kcal
Bílkoviny6,33 g
Tuky45,13 g
Vláknina7,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo v tlakovém hrnci můžeme připravit běžným způsobem, jen to bude déle trvat.

Místo kuřete lze použít i slepici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petrzelka

11. 6. 2010 10:02

Dnes jsem dělala,akorát bez masoxu.:yes:Dovolila jsem si přidat foto:-p

Iljusa Iljusa

4. 4. 2010 15:43

Shatere - existuje i zdravá verze bujonu v kostce - např. Wurzl nebo Alnatura (k dostání v DM drogerii). Pak je také i bio vegeta, zcela bez chemie. Tento recept je kuře na smetaně - je pak už jen na každém, zda tam přidá i papriku - v tomto případě se zde jedná o "slovíčkaření" - tím pádem by svíčková musela být jedině ze svíčkové ;-)

Lusinda79

4. 4. 2010 14:23

Shater-já jsem podle ingrediencí usoudila, že jde o kuře na paprice, uznávám, že název odkazuje na trochu jiný recept(tu "svíčkovou"jsem hodila do uvozovek, protože je mi jasné, že jde o druh masa a vlastně je název "kuřecí svíčková" gastronomicky úplně špatně;-)).

Shater258

4. 4. 2010 14:10

Ale kuře na smetaně a kuře na paprice jsou dva úplně rozdílné recepty, a tohle je kuře na smetaně pokud mě oči nešálí (nebo jak ty říkáš kuřecí svíčková)
Koukám že ale podle receptu se tady dělalo opravdu spíš kuře na paprice...

Lusinda79

4. 4. 2010 12:38

Shater, to by ale pak nebylo kuře na paprice, ale tzv.kuřecí "svíčková".Já dávám jeden slepičí bujon a chuť je výborná.Ale tři masoxy plus vegetu bych určitě nedala.

Shater258

4. 4. 2010 11:50

Když tam dáte místo papriky a mosoxu (který tam nemaj co dělat) do toho papiňáku takovou tu směs do polévky (myslím zeleninu), kterou pak do omáčky přepasírujete, budete mít luxusní plnou chuť omáčky... Cpát do všeho masox sakra, dyť to pak všechno chutná stejně 8)

Karin

11. 3. 2010 18:37

Dneska jsem to zpáchala..ááá mňam mňam:yes:

Monika B. Monika B.

20. 1. 2010 21:12

Jsem jenom slepá nebo se už papriková vegeta neprodává:-?

kure.ylobive

12. 1. 2010 11:55

:-pto nema chybu

Iljusa Iljusa

4. 12. 2009 20:13

Klasika, která nikdy nezklame - bodík + foto ;-):-)

ivulinka ivulinka

18. 10. 2009 18:54

Mony, taky dělám a je to výborná, rychlá a jednoduchá mňamka. Máš ode mě bod. :yes:

Hanka

18. 10. 2009 12:43

výborné:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kure na smetane kuře na smetaně recept recept kuře na smetaně kuře na smetaně a paprice recept na kure na smetane recepty kuře na smetaně kuře na smetaně pohlreich kuřecí na smetaně kuřecí na paprice a smetaně slepice na smetane kuře na paprice na smetaně kuře na paprice pohlreich kuře na smetaně za 30 minut slepice na smetane recept kuře na paprice v papiňáku šéf na smetaně recepty kuře na smetaně pro děti kuře na na smetane recepty na kure na smetane kurena smetane

Suroviny: kuře, olej, cibule, paprika sušená sladká, vegeta papriková, pepř černý, pepř mletý, sůl, vývar kuřecí, mouka hladká, smetana zakysaná, směs zeleninová mražená

TopRecepty.cz

Kuře na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Xon