Kuře na smetaně

Jana Remkova Kuchařka:

Drůbeží maso 12 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

Kuřecí stehna prsa křídla co kdo má rád a množství dle počtu strávníků 1 velká cibule
trochu oleje
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
kmín
trošku červené papriky asi malá lžička
1 zakysaná smetana
mléko taky podle počtu strávníků
hladká mouka na zahuštění
1/2 masoxu
asi 1 lžíce cukru na dochucení
pár kapek citrónu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a opečeme z obou stran osolené a okmínované kuřecí díly.

  2. Mírně zaprášíme paprikou, podlejeme vodou s kouskem masoxu a dusíme do změknutí kuřecího masa.

  3. Potom maso vyndáme, uděláme si záklechtku z mléka a zahustíme omáčku, povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu, ještě povaříme, dochutíme cukrem, citrónem, jak kdo má rád. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na smetaně

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo