Italský kaštanový koláč
Italský kaštanový koláč, známý jako castagnaccio, pochází z Toskánska a patří k tradičním podzimním moučníkům. Má jemně nasládlou chuť díky kaštanové mouce, rozinkám a ořechům. Koláč krásně voní po rozmarýnu a pomerančích.
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky propláchneme pod studenou vodou, dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Rozinky namáčíme alespoň hodinu. Před použitím do těsta slijeme z rozinek vodu.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Lístky rozmarýnu nasekáme a z pomeranče nastrouháme kůru.
Krok 3: Mouku prosejeme a prošleháme s vodou, mlékem, olejem a cukrem.
Krok 4: Přidáme rozinky, oříšky, sůl, rozmarýn a pomerančovou kůru. Vymícháme těsto, které vlijeme na připravený plech.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a koláč pečeme při 170 °C zhruba 30 minut.
Krok 6: Před podáváním koláč můžeme dozdobit rozmarýnem a kůrou.
Zveřejněno 14. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italský kaštanový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRXg6
Moje poznámka
Italský kaštanový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRXg6
Nejnovější recepty
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 45 minutami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 51 minutami
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Batátový krém se špetkou kari
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svatomartinské rohlíčky s náplní z ořechů
Strdada před 39 minutami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Susanna před 41 minutami
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lada Kašparová před 1 hodinou
Jablečný páj - koláč
Jan Nemec před 2 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 2 hodinami
Kachna bez práce
Zaneta34 před 2 hodinami
Hamburgerové bulky
Zelnak před 3 hodinami
Pomalá kachna
dalibor57 před 5 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 16 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka kaštanová,
voda,
mléko,
olej olivový,
cukr,
rozinky,
ořechy vlašské,
sůl,
rozmarýn,
pomeranče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.