Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp

Pokud patříte mezi milovníky sladkých obědů, pak vás zajisté potěší recept na českou klasiku – rýžový nákyp, který potěší svou jednoduchostí i příjemnou sladkou chutí. Vůně jablek, medu a skořice během pečení krásně provoní kuchyň, a vznikne sytý, výtečný pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

plech o velikosti 30 × 40 cm

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme olejem. Krok 2: Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži doměkka. Přebytečnou vodu z rýže slijeme. Krok 3: Jablka omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. Krok 4: K rýži přidáme plátky jablek, med, skořici, prášek ze sójového mléka a olej. Krok 5: Vše dobře promícháme a směs navrstvíme na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do trouby. Nákyp pečeme při 180 °C zhruba 35–45 minut dozlatova. Krok 7: Upečený nákyp na talíři ozdobíme čerstvým ovocem.

TIP: Top 7: Sladké nákypy

Zveřejněno 14. 11. 2025

Poznámka autora poslirecept

Do nákypu můžeme použít i jiné druhy ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rýžový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLnV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rýžový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLnV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rýže, sůl, jablko, med, skořice mletá, mléko sušené sojové, olej, olej

Přidat fotografie receptu