Jablečný rýžový nákyp

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

3+ Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

10 dkg bílé rýže
3 vejce
2 hrnky mléka
1 lžíce cukru
sůl
3 jablka
1 lžička mleté skořice
2 plátky másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži mírně osolíme, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže. Během míchání přidáme cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  2. Mezitím oloupeme jablka a nastrouháme. Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky, skořici a jablka. Z bílků uděláme sníh, polovinu ho přidáme k rýžovému základu a vše důkladně promícháme.

  3. Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme připravenou směs, navrch rozetřeme druhou půlku ušlehaných bílků a dáme zapéct asi na 40 minut do trouby, vyhřáté na 190 °C. Nákyp podáváme teplý. Můžeme ho ještě posypat cukrem, skořicí a polít rozpuštěným máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný rýžový nákyp

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rýžový nákyp s jablky jablečný nakyp rýžový nákyp s jablky recept recept na rýžový nákyp s jablky rýžový nákyp recept jablecny nakyp rýžový nakyp s s jablky recepty -ryžovy nákyp s jablky rýžový nákyp s jablky bez vajec rýže recept s s jablky rizovy nákyp s jablky top recepty nákyp recept recept na rýžový nákyp s s jablky recept na rýžový nákyp jablečný rizovy nakyp ušlehané bílky na rýžový nákyp rýžový nákyp s vejce a jablky rýžový nákyp bez míchání recept na ryzovy nakyp s jablky ryžový nákyp recept

Zapomněl/a jsem heslo