Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z bůčku

Voňavé kousky bůčku napíchnuté na špejli, krásně propečené a jemně křupavé po okrajích - jednoduchý nápad na rychlou pochoutku z grilu či trouby. Tyhle špízy okouzlí výraznou chutí i nenáročnou přípravou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásku nakrájíme na kolečka. Bůček nakrájíme na rovnoměrné kostky. Krok 2: Maso osolíme, opepříme a okořeníme. Na troše oleje jej na pánvičce orestujeme ze všech stran. Krok 3: Na střídačku napichujeme maso a ostatní ingredience na špejle (první a poslední by mělo být maso). Krok 4: Takto připravené špízy dáme do pekáče i s výpekem z pánve, lehce podlijeme vodou a pečeme doměkka asi 30-40 minut.

TIP: Jak připravit špízy - praktické rady a tipy

Zveřejněno 16. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špízy z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWry

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špízy z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWry

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, paprika, rajče, klobása pikantní, olej, koření, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu