Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový naan (indická placka)

Placky naan pochazejí z indické kuchyně. Jsou skvělé jako příloha k omáčkám nebo pečenému masu. Připravte je z kynutého těsta, opečte nasucho na pánvi a na závěr pomašlujte rozehřátým bylinkovým máslem s česnekem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 8 placek (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme vodu. Přidáme cukr a sušené droždí. Promícháme a necháme 10 minut aktivovat droždí. Krok 2: Přidáme vejce, jogurt, olej a mouku se solí. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v teple kynout 1 hodinu. Krok 3: Mezitím připravíme česnekové máslo. V kastrolku rozpustíme máslo. Přidáme prolisovaný česnek, prohřejeme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků. Z každého vyválíme 5 mm silnou placku, kterou opékáme na suché pánvi. Krok 5: Opékáme z každé strany asi 3 minuty. Poté přendáme na talíř a každou placku potřeme česnekovým máslem.

TIP: Připravte pravé indické butter chicken

Zveřejněno 24. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnekový naan (indická placka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6W5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnekový naan (indická placka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6W5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí sušené, cukr krupice, voda, vejce, olej, jogurt bílý, mouka hladká, sůl, máslo, česnek, sůl, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu