Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové řezy s kandovaným ovocem

Ze zbylých bílků snadno připravíte perfektní moučník, který se hodí nejen na sváteční stůl. Nadýchané bílkové řezy s mandlemi a kandovaným ovocem, ozdobené čokoládovou polevou, jsou jemné a příjemně sladké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby namočení rozinek

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby namočení rozinek)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme vychladnout. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Opatrně vmícháme cukr krupici. Pak zlehka zapracujeme moučkový cukr, najemno mleté mandle, hrubou mouku, máslo a 2 lžíce kandovaného ovoce. Krok 5: Hmotu rovnoměrně rozetřeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Krok 6: Po upečení plát nakrájíme na čtverečky o velikosti zhruba 3,5 × 3,5 cm. Krok 7: Čtverečky polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme zbylým kandovaným ovocem.

TIP: Jak připravit čokoládovou polevu?

Zveřejněno 13. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkové řezy s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6oxo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkové řezy s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6oxo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bílek, sůl, cukr krupice, cukr moučkový, mandle loupané, mouka hrubá, máslo, ovoce kandované, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu