Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Těstoviny 15 názorů

Suroviny

300 g drobných těstovin
500 g bílé klobásy (vinné nebo smetanové)
150 g nivy
1 svazek hladkolisté petrželky
250 ml mléka nebo smetany na vaření
2-3 stroužky česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
olej nebo máslo
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, promícháme s olejem nebo roztopeným máslem, aby se neslepily a necháme vychladnout.

  2. Mezitím smícháme mléko nebo smetanu s nahrubo nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a vymačkaným obsahem z bílé klobásy. Ruční metlou vymícháme na hladkou, středně hustou kaši, kterou dobře promícháme s vychladlými těstovinami a nasekanou petrželkou. Směs vydatně opepříme a dosolíme.
    Vložíme do máslem vymazaného hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, následně do trouby předehřáté na 230°C a pečeme dozlatova (cca 30 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou

  • mekkejla mekkejla

    Dnes tuto mňamku dojíme k obědu. :-* Je to fakt skvělé a přitom jednoduché a levné jídlo. :yes: Recept si zapisuju mezi své oblíbené, takže díky za něj! :-K

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    Tak to tedy taky zkusím, už mi odkapávají sliny. Díky.:-p

    Odpovědět

  • Marek Marek(neregistrovaný)

    Precetl, udelal, ochutnal, chutnalo, hotovo. :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji všem za zájem o recept a Ottovi za radu - zkusím ;-):-K.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, parádní recept i fotky:yes:. Posílám 14. bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • knedlicek knedlicek

  • paajus paajus

    Tohle se mi moc líbí. :-p Tady taky vinnou klobásu neseženu, ale když přijedu k našim, musím to vyzkoušet. Bodík. :yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Eli, ze vy mate doma radi nivu? Ja teda taky a moc,:-p ale zase tu mam problem s ingrediencemi- vinnou klobasu tady nedelaji.:-(( uplne si ale dokazu predstavit tu symfonii chuti a tak pridavam bodku.:yes:9:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Eli, aby ti nepraskala vinná klobása, tak ji namoč do mléka, bylo mi to doporučeno na jitrnice a jelita, tak určitě to bude fungovat na všechna střívka.:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Hm ,tak to je zajímavé s těstovinami.Zkoušela jsem dělat už placičky a bylo to mňamka.Také klobásku milujeme.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    My ji máme také moc rádi, ale veškeré pokusy o to, aby při opékání nepraskla, selhaly...:-// Tak jsem si začala vymýšlet různá alternativní uplatnění...;-) I když jen tak dohněda opečená, s hedvábnou bramborovou kaší podávaná má také hodně do sebe :-p.
    Jo a PŠŠT... Náš mladej vegetarián se neptal, co to jí a sprdnul s rajčatovým salátem slušně velký kousek...;-) (s pochvalou...:-D )

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    dneska jsem na ní zrovna koukala v masně, díky za tip ;-)

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Elizo vinnou klobásu milujeme:-p,ukládám a brzy vyzkouším:-)),bodík dávám:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Paráda, minulé tédeň sem si vinnó kópil, vymačkal a čeká v mražáku na příležitost a ejhle ELI.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bílá klobása bílá klobása recept aby jitrnice nepraskla zapečená bílá klobása těstoviny s nivou jak upect jitrnici aby nepraskla bílá klobása recepty jitrnice aby nepraskla pecena jitrnice jitrnice nepraskla jak upéct jitrnice aby nepraskly vinná klobása s těstovinami pecene jelito jak péct jelito zapečená vinná klobása s těstovinami pecene jelito klobása aby jelita nepraskla jak pect jelita bílé klobásy

Zapomněl/a jsem heslo