Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 312 kJ /
2 465 kcal
Bílkoviny150,45 g
Tuky87,72 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 7,45 g
Sůl17,75 g
Sacharidy262,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, promícháme s olejem nebo roztopeným máslem, aby se neslepily a necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím smícháme mléko nebo smetanu s nahrubo nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a vymačkaným obsahem z bílé klobásy. Ruční metlou vymícháme na hladkou, středně hustou kaši, kterou dobře promícháme s vychladlými těstovinami a nasekanou petrželkou. Směs vydatně opepříme a dosolíme.
Vložíme do máslem vymazaného hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, následně do trouby předehřáté na 230°C a pečeme dozlatova (cca 30 minut).

Zveřejněno 11. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7Yy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7Yy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dnes tuto mňamku dojíme k obědu. :-* Je to fakt skvělé a přitom jednoduché a levné jídlo. :yes: Recept si zapisuju mezi své oblíbené, takže díky za něj! :-K

Tak to tedy taky zkusím, už mi odkapávají sliny. Díky.:-p

Precetl, udelal, ochutnal, chutnalo, hotovo. :yes:

Děkuji všem za zájem o recept a Ottovi za radu - zkusím ;-):-K.

Eli, parádní recept i fotky:yes:. Posílám 14. bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

:-):yes:

Tohle se mi moc líbí. :-p Tady taky vinnou klobásu neseženu, ale když přijedu k našim, musím to vyzkoušet. Bodík. :yes:

Eli, ze vy mate doma radi nivu? Ja teda taky a moc,:-p ale zase tu mam problem s ingrediencemi- vinnou klobasu tady nedelaji.:-(( uplne si ale dokazu predstavit tu symfonii chuti a tak pridavam bodku.:yes:9:yes:

Eli, aby ti nepraskala vinná klobása, tak ji namoč do mléka, bylo mi to doporučeno na jitrnice a jelita, tak určitě to bude fungovat na všechna střívka.:-*:-*:-*

Hm ,tak to je zajímavé s těstovinami.Zkoušela jsem dělat už placičky a bylo to mňamka.Také klobásku milujeme.:yes:

:yes::yes::yes::yes:

My ji máme také moc rádi, ale veškeré pokusy o to, aby při opékání nepraskla, selhaly...:-// Tak jsem si začala vymýšlet různá alternativní uplatnění...;-) I když jen tak dohněda opečená, s hedvábnou bramborovou kaší podávaná má také hodně do sebe :-p.
Jo a PŠŠT... Náš mladej vegetarián se neptal, co to jí a sprdnul s rajčatovým salátem slušně velký kousek...;-) (s pochvalou...:-D )

dneska jsem na ní zrovna koukala v masně, díky za tip ;-)

Elizo vinnou klobásu milujeme:-p,ukládám a brzy vyzkouším:-)),bodík dávám:yes:

Paráda, minulé tédeň sem si vinnó kópil, vymačkal a čeká v mražáku na příležitost a ejhle ELI.:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bílá klobása, bílá klobása recept, aby jitrnice nepraskla, zapečená bílá klobása, těstoviny s nivou, jak upect jitrnici aby nepraskla, bílá klobása recepty, jitrnice aby nepraskla, pecena jitrnice, jitrnice nepraskla, jak upéct jitrnice aby nepraskly, vinná klobása s těstovinami, pecene jelito, jak péct jelito, zapečená vinná klobása s těstovinami, pecene jelito, klobása, aby jelita nepraskla, jak pect jelita, bílé klobásy

Suroviny:
těstoviny, klobása, sýr niva, petrželka hladkolistá, mléko, česnek, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu