Suroviny
Porce: 4 šišky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 995 kJ / 4 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,94 g |
Tuky | 142,45 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 621,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo chce, může přidat kokos nebo vlašské oříšky.
Krok 2: Pak ohrnu okraje tak, aby se nepřekrývaly, vprostřed jsou vidět jablíčka . Potřeme spojeným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě ideálně na 180°C.
Zveřejněno 16. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prababiččin štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Xp
Moje poznámka
Prababiččin štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Xp
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 46 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 51 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
linecký štrůdl,
strudl,
štrůdl z polohrubé mouky,
štrůdl z lineckého testa,
linecké těsto na štrůdl,
jablečný štrůdl recept,
recept na strůdl,
potírání štrůdlu,
babicovy dobroty recepty strudl,
těsto na štrůdl z polohrubé mouky,
recept strudl,
štrůdl z hladké mouky,
štrůdl bez kvasnic,
čím potíráme štrůdl,
babičin štrůdl,
štrůdl z kvasnic,
štrůdl z lineckého,
strudl polohruba mouka,
štrůdl recept s polohrubé mouky,
štrůdl s polohrube mouky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žloutek,
mléko,
tuk hera,
cukr písek
Komentáře (8)