Prababiččin perník

ross154m4 Kuchař:

Doba přípravy: Do 45 minut 36 (menší kousky z plechu) Moučníky , Perníky 7 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1 litr hladké mouky
1/2 l cukru
1/2 l mléka
1 vejce
med
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva (nemusí být)
3 lžíce kakaa
1 sklenička oleje
navrch podle chuti oříšky
kokos
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience smícháme dohromady. Med dáváme dle chuti (klidně i více, ale nepřehnat to).

  2. Pečeme zhruba na 180°C, pomocí špejle poznáme, kdy je moučník hotový. Přeji dobrou chuť.

Poznámka

Podle receptu se do perníku má dát prášek do pečiva, ale nemusí být, prášek do perníku stačí.

Do těsta je dobré přidat špetku soli.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Prababiččin perník

  • Dana61 Dana61

    perník je lahodný:yes::-D také dávám 1/2l hladké a 1/2l polohrubé mouky, medu 2 lžíce a prášek do pečiva dávám - perník více nakypí a je křehčí, bez prášku do pečiva mi připadá tuhý:-))

    Odpovědět

  • ross154m4 ross154m4

    Vidlička:Ano. Stačí dát pouze prášek do perníku, prášek do pečiva můžete vynechat. :-)

    Odpovědět

  • Vidlička Vidlička

    můžu se jen zeptat-ten prášek do pečiva se může tedy vynechat a stačí dát jen 1 prášek do perníku? :-8

    Odpovědět

  • ross154m4 ross154m4

    Bibinka: Děkuji za přivítání :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    ross154m4:Vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo:-K

    Odpovědět

  • ross154m4 ross154m4

    lomačka : Překvapivě přeslazený není. (Ale pokud máte raději méně sladké, uberte trochu cukru.) ;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka

    Není toho cukru moc,když dáváš ještě med??:-O
    Jinak, já dávám mouku půl hladký a půl polohrubý :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo