

Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky
Doba přípravy: 150 minut + 24 hodin naložení masa 4-6 porcí Hovězí maso 14 názorů
Suroviny
- 1 kg hovězí kulaté plece - špalek
- 1 velká cibule
- mrkev
- petržel
- 1/2 balení koření Vitana – Divočina
- 250 g balení jemných párků (60% masa)
- olej
- sůl
- pepř
- hl. mouka
- uzený špek
Postup přípravy receptu
Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne.
Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso.
Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou a na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu.
Pečeme ve vlastní šťávě. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, je potom krásně měkké.
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme omotání nití, nakrájíme na plátky. Z výpeku uděláme v omáčku tak, že na kostičkách uzeného špeku, ze kterých necháme pustit tuk si lehce orestujeme šikmo nakrájené párky a přidáme šťávu z výpeku.
Lehce provaříme, nastavíme hovězím vývarem s trochou rozmíchané hl. mouky v troše vody, do požadované hustoty.
Lehce 8 minut provaříme a máme hotovo. Příloha rýže, těstoviny, brambory.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky
-
No to je paráda! Já na to mám takovou chuť
. A ty nádherný fotky, to už je opravdu zbraň hromadného ničení. bodík. A kdybych mohla dát pět, tak dám
-
Jak jsem foto receptu
uviděla....jasná jiskra, že je Colombova
Super receptík
, posílám 10.bodík
-
-
Tak to si nechám líbit
-
Úplně se mi sbihaji sliny
a jak je to úhledně naservírované
-
-
Jak malované
-
... jasan, rýže je u nás "numero UNO"
-
Otíku, moc pěkný a dobrý recept a mám dojem, že se musím s Krkovičkou znát, protože tohle dělám také. Že vy máte doma hodně rádi rýži
Máš jí totiž na většině receptech a já bych jí mohla Taťuldovi dělat denně
Dávám jednoznačně boda
-
... jak na zámku
-
Ách jo
, děti poslední dobou odmítají hovězí (no u syna je to běžný stav...) a já bych si to tak dala...
Colombo, ti tvoji doma se ale mají...
+ -
aaaach....
-
Vypadá to dost jedle. Mňam. Něco podobného asi budeme znát pod pseudonymem frakfurtská hovězí pečeně, že?
-
Ty jsi fakt provokatér....