Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 150 minut + 24 hodin naložení masa 4-6 porcí Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

1 kg hovězí kulaté plece - špalek
1 velká cibule
mrkev
petržel
1/2 balení koření Vitana – Divočina
250 g balení jemných párků (60% masa)
olej
sůl
pepř
hl. mouka
uzený špek
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne.

  2. Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso.

  3. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou a na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu.

  4. Pečeme ve vlastní šťávě. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, je potom krásně měkké.

  5. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme omotání nití, nakrájíme na plátky. Z výpeku uděláme v omáčku tak, že na kostičkách uzeného špeku, ze kterých necháme pustit tuk si lehce orestujeme šikmo nakrájené párky a přidáme šťávu z výpeku.

  6. Lehce provaříme, nastavíme hovězím vývarem s trochou rozmíchané hl. mouky v troše vody, do požadované hustoty.

  7. Lehce 8 minut provaříme a máme hotovo. Příloha rýže, těstoviny, brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky

  • opuncie opuncie

    No to je paráda! Já na to mám takovou chuť :-p. A ty nádherný fotky, to už je opravdu zbraň hromadného ničení. bodík. A kdybych mohla dát pět, tak dám :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Jak jsem foto receptu :-Ouviděla....jasná jiskra, že je Colombova ;-) Super receptík:-p, posílám 10.bodík:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

  • monikaK monikaK

    Tak to si nechám líbit:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Úplně se mi sbihaji sliny:-p:yes::yes: a jak je to úhledně naservírované;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jak malované:-O:-K:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... jasan, rýže je u nás "numero UNO";-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, moc pěkný a dobrý recept a mám dojem, že se musím s Krkovičkou znát, protože tohle dělám také. Že vy máte doma hodně rádi rýži:-? Máš jí totiž na většině receptech a já bych jí mohla Taťuldovi dělat denně;-) Dávám jednoznačně boda:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... jak na zámku ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ách jo ;-), děti poslední dobou odmítají hovězí (no u syna je to běžný stav...) a já bych si to tak dala...:-p Colombo, ti tvoji doma se ale mají...:-K
    +:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aaaach....:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá to dost jedle. Mňam. Něco podobného asi budeme znát pod pseudonymem frakfurtská hovězí pečeně, že? :-D:-D ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ty jsi fakt provokatér....:-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí pečeně hovězí kulatá plec hovězí pečeně recept hovězí pečeně recepty frakfurtská polévka pečeně z krkovice hovězí pečeně na divoko krkovička recepty kulatá plec recepty hovězí kulatá plec frakfurtská pečeně frakfurtská omáčka hovězí pečeně krk recepty hovězí kulatá plec recepty hovězí kulatá plec recept kulatá plec recept frakfurtská hovězí pečeně pecene hovězí vepřová plec dle uzenáře hovezi pecene na speku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít