Kachna po italsku

new dawn Kuchařka: new dawn

Doba přípravy: 2 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

očištěná a omytá kachna
3 stroužky česneku utřeného + sůl
šalvěj (používám sypanou z lékárny)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení "pustila" sádlo.

  2. Pak buď celou nebo porce potřeme uvnitř i zvenčí připravenou směsí, podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme nejdříve pod poklicí, aby změkla.

  3. Během pečení odebíráme vypečené sádlo, pak necháme nepřikryté zezlátnout. Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka

Při této úpravě kačena ztratí svůj typický pach a je vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 351 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna po italsku

Tématické fráze: uprava kachny kačena recept pečení kačeny recepty z kachny celé recept kačena kachna recepty pečeme kachnu kachna na šalvěji pečení kachny kachna uprava uprava kačeny recepty s kachny peceme kacenu ragů z kachny kachna těstoviny kachna v elektrické troubě kachna pečení kachna cesnek top recepty kachna kachny aby zmekla

Zapomněl/a jsem heslo