Hovězí roláda plněná po Italsku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 180 minut 6 - 8 porcí Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězího pupku
8 klobásek Salsiccia
pikantní hořčice
cibule
sůl
pepř
vývar
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku očistíme, což znamená, že vlastně odblaníme. Osolíme a opepříme.

  2. Takto připravený plát hovězího pupku poklademe klobáskami Salsiccia (střívka zbavených).

  3. Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme.

  4. Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do litinového hrnce.

  5. Na stejné pánvi a výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibulí, a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem.

  6. Pod pokličkou „táhneme“ v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.

  7. Maso zbavíme režné niti, a nakrájíme na silnější plátky.

  8. Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hl. mouky smíchanou s máslem a 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je jasmínová rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 266 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roláda plněná po Italsku

Tématické fráze: výborná hovězí roláda hovězí roláda recepty plnena hovezi rolada hovězí roláda plněná roláda z hovězího pupku hovězi rolada roláda z hovězího masa plněné hovězí rolády hovězí maso po italsku hovězí roláda plněná recepty hovězí roládky hovězí roláda na víně plnené hovězí roládky hovězí rolády zabalení rolády recept na hovězí roládu hovězí rolada recept výborne hovězí rolády rolada spupku hovězí plnena roláda

Zapomněl/a jsem heslo