Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomalý hrnec 7 názorů

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa vcelku
100 g slaniny vcelku
1 malý rajčatový protlak
1 sklenka leča ( popřípadě 4 rajčata a 1 paprika )
1 čerstvá paprika
2 kyselé okurky
1 velká cibule
hovězí vývar
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku ( lépe se nám pak bude maso špikovat ).

  2. Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny.

  3. Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme přepasírovat ( já už jsem dále použila klasický hrnec ). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku . V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 188 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:-p Už se těším, až to vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Ale může :) třeba je tu ještě jeden recept na cikánskou, ale ten váš se mi líbí mnohem víc

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petra:Petruš, tak cikánská je klasika, tam se toho moc měnit nemůže. A díky;-):-K

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Andreo, vaše recepty se mi moc líbí, řekla bych že je to taková jistota dobré chuti i pro mě (asi máme podobné chuťové buňky:o), tuhle pečeni určitě brzo vyzkouším.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Hovězí cikánská je pro nás nej:yes::yes::yes: i když jí dělám malino jinak, hlavně bez okurky, to nemá taťka a ani mlaďas rád, já jo.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: cikánská pečeně cikanska hovězí pečeně cikánská vepřová pečeně cikánská hovězí pečeně recept hovězí maso v pomalém hrnci cikánská pečeně recept ciganska pečeně cikánská vepřová pečeně s rýží cikánská vepřová pečeně s rýží hovězí pečeně v troubě hovězí cikánská pečeně cikánská vepřová pečeně recept cikánská pečeně s rýží hovezi pečeně cikanska recepty hovězí maso cikánská pečeně hovězí pečeně hovezi v pomalem hrnci recepty cikánská pečeně cigánská hovězí pečeně pomalý hrnec hovězí

Zapomněl/a jsem heslo