Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 840 kJ / 1 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,43 g |
Tuky | 97,77 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 16,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se pak bude maso špikovat).
Krok 2: Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny.
Krok 3: Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme propasírovat (já už jsem dále použila klasický hrnec). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku. V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 29. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klRx
Moje poznámka
Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klRx
Nejnovější recepty
Šťáva z červené řepy
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaná červená řepa
Přidáno před 13 hodinami
Selská omeleta
Přidáno před 15 hodinami
Snadné cookies
Přidáno před 17 hodinami
Sváteční banánový chlebíček s kokosem a fíky
Přidáno před 20 hodinami
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hovězí roštěnky na cibuli krok za krokem: Na jejich dokonalou šťavnatost a měkkost stačí znát několik osvědčených fíglů
Rumunská dršťková polévka z Výměny manželek voní česnekem a zjemněná je smetanou a žloutky
Jak vypadal novoroční oběd v Lánech? Podávala se svíčková, tradičně netradiční čočka i speciální palačinky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská hovězí pečeně II.
RabaRoman před 8 hodinami
Jablečný koláč s pudinkem a piškoty
Theodora před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
jana100 před 13 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
LuciePa před 16 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Surmei před 16 hodinami
Rychlý sypaný tvarohový koláč
Mirka1957 před 16 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
Marky96 před 17 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
wimra před 19 hodinami
Tématické fráze:
cikánská pečeně,
cikanska hovězí pečeně,
cikánská vepřová pečeně,
cikánská hovězí pečeně recept,
hovězí maso v pomalém hrnci,
cikánská pečeně recept,
ciganska pečeně,
cikánská vepřová pečeně s rýží,
cikánská vepřová pečeně s rýží,
hovězí pečeně v troubě,
hovězí cikánská pečeně,
hovezi pečeně cikanska,
cikánská vepřová pečeně recept,
cikánská pečeně s rýží,
hovězí pečeně,
recepty hovězí maso cikánská pečeně,
cigánská hovězí pečeně,
hovezi v pomalem hrnci,
recepty cikánská pečeně,
hovězí pomalý hrnec
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina vcelku,
protlak rajčatový,
rajče,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibule,
vývar hovězí,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (7)