Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomalý hrnec 7 názorů

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa vcelku
100 g slaniny vcelku
1 malý rajčatový protlak
1 sklenka leča ( popřípadě 4 rajčata a 1 paprika )
1 čerstvá paprika
2 kyselé okurky
1 velká cibule
hovězí vývar
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se pak bude maso špikovat).

  2. Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny.

  3. Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme propasírovat (já už jsem dále použila klasický hrnec). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku. V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 526 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:-p Už se těším, až to vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Ale může :) třeba je tu ještě jeden recept na cikánskou, ale ten váš se mi líbí mnohem víc

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petra:Petruš, tak cikánská je klasika, tam se toho moc měnit nemůže. A díky;-):-K

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Andreo, vaše recepty se mi moc líbí, řekla bych že je to taková jistota dobré chuti i pro mě (asi máme podobné chuťové buňky:o), tuhle pečeni určitě brzo vyzkouším.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Hovězí cikánská je pro nás nej:yes::yes::yes: i když jí dělám malino jinak, hlavně bez okurky, to nemá taťka a ani mlaďas rád, já jo.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: cikánská pečeně cikanska hovězí pečeně cikánská vepřová pečeně cikánská hovězí pečeně recept hovězí maso v pomalém hrnci cikánská pečeně recept ciganska pečeně cikánská vepřová pečeně s rýží cikánská vepřová pečeně s rýží hovězí pečeně v troubě hovězí cikánská pečeně hovezi pečeně cikanska cikánská vepřová pečeně recept cikánská pečeně s rýží hovězí pečeně recepty hovězí maso cikánská pečeně cigánská hovězí pečeně hovezi v pomalem hrnci recepty cikánská pečeně hovězí pomalý hrnec