Játrový řízek v jablkovém těstíčku

toprecepty.cz Kuchař:

Doba přípravy: záleí na tom, jak vám jde práce rychle Pokrmy z vnitřností 3 názory

32

Suroviny

1/2 kg vepřových jater nebo telecích
2 větší jablka
0,05 l bílého vína
6 dkg hladké mouky
2 vejce
olej na smažení
1/2 citronu
na špičku nože mleté skořice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na řízky, naklepeme a jemně opepříme. Vejce dobře rozšleháme vidličkou a nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka.

  2. V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Zdobíme plátkem citronu.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játrový řízek v jablkovém těstíčku

  • cenaso cenaso

    Dobré, jen jsem nevěděl co se skořicí a vínem, asi se to mělo přidat do toho vajíčka s jablky.

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    Odzkoušeno. Je to bezva kombinace - výborné chuti. Jasně sůl musí být. Trochu piplačka z obalem, ale stoji to zato.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Není zde vůbec uvedená sůl, ale je rozhodně potřeba. Játra je sladká a jablka také, takže po usmažení dosolit. Jinak velice dobrý nápad a já plusuji!:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo