Švestkový pečený čaj speciál
Recept ještě nebyl hodnocenOloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 197 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Voňavé kefírové řezy s tvarohem a angreštem. Jemný nedusivý moučník, který je snadný a naservírovaný na talíři krásně vypadá. Stačit bude, už jen postavit vodu na kávu,…
Letní koláč s drobenkou a sezónními dary ze zahrádky. Tentokrát to je angrešt, ale může to být jakékoliv dostupné dozrávající letní ovoce. Moučník je velmi jednoduchý na…
V létě máme vždy napilno, abychom stačili zavařit a uchovat všechny dary naší zahrádky na zimu. Naštěstí již známe různé druhy a možnosti zavařování, stačí si jen vybrat…
Angreštová marmeláda má své zastánce, ale i odpůrce. Přítomnost drobných semínek je někomu nepříjemná, ale k angreštu patří stejně jako třeba k malinám. Marmeláda z…
Tento koláč je ideální pro milovníky čokolády, kteří ocení kontrast mezi sladkým a kyselým. Tvaroh dodává koláči krémovost a lehkost, zatímco angrešt přináší osvěžující…
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i…
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba,…
Angreštové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodným dezertem, který kombinuje svěží kyselost angreštu s bohatou sladkostí čokolády. Tento dezert je ideální pro letní dny…
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou…
Angreštový džem s ostružinami si zamilují všichni, kteří upřednostňují kyselkavou chuť ovoce. Je úžasný v lineckém koláči, ale i jako náplň do palačinek. Hladké…
Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme- zezačátku opatrně a přidáme angrešt.…
Opraný angrešt spolu s mátou a cukrem nasypeme do hlubší misky a rozmixujeme ponorným mixérem. Vzniklou směs přendáme do džbánu a dolijeme vodou.
Meloun rozpůlíme, vydlabeme, spodní půlkou protáhneme špejle/rošt, připevníme nohy z nějakých dřívek (nosnost záleží na velikosti melounu), špízy připravíme z kousků…
Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu.Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti).Plníme do sklenic a otočíme…
Jostu a angrešt si očistíme, opereme a necháme okapat. Tvaroh, jogurt a med zašleháme, podle chuti můžete med přidat, ubrat, nebo nahradit cukrem. Na dno sklenice…
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi…
Horké léto a ovocné mražené dobroty jdou perfektně k sobě. Pokud vám právě dozrává angrešt, zkuste připravit jednoduché domácí nanuky. Vodovou variantu zaměňte za…
Domácí angreštový džus je plný vlákniny a zavařený nám vydrží ve sklenici delší dobu. Po otevření, ho stačí naředit vodou, v horkých dnech si můžete přidat kostky ledu.…
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální…
Myslete na své zdraví a upečte si tvarohový koláč, ze zdravější celozrnné mouky. Chuťově je výborný, a sladký tak akorát. Na koláč můžete použít jakékoliv sezonní ovoce,…
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující…
Pokud si v průběhu roku, chcete upéct něco dobrého, budou se hodit zásoby zavařenin, které jsme si udělali v létě z čerstvého ovoce. Třeba tyto jemné řezy, navrchu s…
Angreštový kompot je perfektní způsob, jak si uchovat chuť letního ovoce na pozdější měsíce. Mírně nakyslý angrešt v jemně sladkém nálevu osvěží a skvěle doplní dezerty,…