Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 7. 2012 14:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 982 kJ / 713 kcal
Bílkoviny11,87 g
Tuky40,80 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

6. 5. 2014 18:51

tejaja: terízku moc děkuju za vyzkoušení a za fotečku :-K:-K:yes::yes:

tejaja tejaja

6. 5. 2014 18:40

Robila som omáčku z miešaného egreša ( zelený + červený ), takže omáčka má trocha inú farbu, ale zase odtieňom výborne ladila s údeným mäsom.:-D:-D:-D Páčilo sa mi, že je mixovaná, u nás sa robí nemixovaná, a to mi veľmi nechutí. Dala som podľa receptu kyslú smotanu, ale nabudúce dám sladkú, pretože omáčka bola príliš kyslá. Dochutila som ju štipkou cukru a potom bola vynikajúca. :yes:;-)

spagetka spagetka

24. 7. 2013 11:22

ariel-kočka: Já netvrdím, že nemůžeš dát sladkou smetanu, já dala recept, jak ho dělám po svých předcích a ti dávali jen kyselou - uvádím zdroj - RODINNOU KUCHAŘKU, ne žádnou Vojvodinskou, pochybuji, že ji naši vůbec znali - jinak bych ji zdědila, mám jiných kuchařek po nich dost, tož asi tak ;-);-);-). Ale vyzkouším i se sladkou, nebráním se novým věcem ;-):-p

ariel-kočka

23. 7. 2013 16:42

aby sa nám pôvodný recept nevytratil do stratena,
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .

spagetka spagetka

5. 2. 2013 12:31

Frantiska: jak píšu v závěru - nečastěji k vařenému masu a bramborové šišky nebo noky. Ale babička s tím občas polévala i placky nebo vdolky

Frantiska Frantiska

5. 2. 2013 12:08

zajimavy recept, co pisou v kucharce jako prilohu? neumim si zadnou predstavit :) doufam, ze si ho zapamatuji do leta, moc me laka zjistit, jak to chutna

spagetka spagetka

5. 2. 2013 11:02

Tuto fotku nechám odstranit. Absolutně nevypadá tak, jak by měla vypadat omáčka z přezrálého angreštu. Fotografie neodpovídá receptu.

spagetka spagetka

18. 7. 2012 22:37

Děkuju vám :-K a udělejte ;-);-)

nofrona

18. 7. 2012 19:00

:yes:

Bahula Bahula

18. 7. 2012 17:55

To vůbec nemusí být špatné, mně by to asi nejvíce chutnalo k hovězímu masu ;-):-K:yes:+

chocolate chocolate

18. 7. 2012 17:55

Podobně dělávala k vařenému hovězímu moje babička, jen nepoužívala kefír, ale bílé víno.+4

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 7. 2012 16:32

Špagetko tu krásně navinulou chuť si dovedu docela představit:-p+3:yes:Ale tady je už po angreštu:-/

magdalenka magdalenka

18. 7. 2012 15:38

U nás doma sa kedysi varili ovocné polievky aj omáčky celé leto...(egreše, ríbezle, čerešne, jablká, slivky...)
takže :yes:

Ivana Ch

18. 7. 2012 15:00

To vůbec neznám, ale nemusí to být špatné, bohužel už angrešt nemám, ráda zkouším recepty které neznám, tak snad příští rok pokud tady budu. Uložila jsem si ho.:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: angrešt recepty recepty z angreštu angreštové chutney angreštové víno recept egrešová omáčka angreštová omáčka k masu recept z angreštu angreštová omáčka sladká angreštové víno chutney z angreštu placka z angreštu knedlíky s angreštovou omáčkou maso na angrestu angreštová marmeláda jako od babičky recepty agrešt bez cukru recepty na angrešt chutney angrest angrestu ve vino angrešt jako okurky angrešt recepty bez cukru

Suroviny: angrešt, máslo, mouka hladká, podmáslí, sůl, cukr, pepř

TopRecepty.cz

Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLjL