Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 40,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut.
Krok 2: Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny.
Krok 3: Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Moje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
angreštové chutney,
angreštové víno recept,
egrešová omáčka,
angreštová omáčka k masu,
recept z angreštu,
angreštová omáčka sladká,
angreštové víno,
chutney z angreštu,
placka z angreštu,
knedlíky s angreštovou omáčkou,
maso na angrestu,
angreštová marmeláda jako od babičky recepty,
agrešt bez cukru,
recepty na angrešt,
chutney angrest,
angrestu ve vino,
angrešt jako okurky,
angrešt recepty bez cukru
Suroviny:
angrešt,
máslo,
mouka hladká,
podmáslí,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (15)
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
takže