Angreštové čatní
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i k sýrům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 320 kJ / 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,76 g |
| Tuky | 5,43 g |
| Vláknina | 10,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor. Přiveďte k varu a přidejte postupně všechny ostatní ingredience.
Krok 2: Přidávejte je po částech a postupně ochutnávejte.
Krok 3: Vařte za stálého míchání, až se vám směs spojí v krásně táhlou kaši, kde bude stále znatelná struktura cibule i angreštu.
Krok 4: Čatní můžete podávat teplé nebo vychlazené.
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Moje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 4 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 6 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 1 hodinou
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 3 hodinami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 3 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 3 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 4 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 5 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 5 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 5 hodinami
Tématické fráze:
angreštové chutney,
chutney z angreštu,
recepty z angreštu,
chatni z angreštu,
angrestove chatni,
angreštové recepty,
čatní,
recept na čatní,
angrešové čatni,
chutney angrestove,
angreštové,
recept čatný,
angrešt recepty,
co se dělá z angreštu,
anreštové čatní,
angrest chutney,
angraštové čatní,
chatni z angreštu a meruňky,
angeštové čatní,
chutnej angeštový
Suroviny:
angrešt,
cibule bílá,
česnek,
zázvor čerstvý,
ocet vinný,
hořčice hrubozrnná,
cukr třtinový,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (3)