Zapečený angrešt

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: 15 min. příprava, 25 min. pečení PT0H40M PT0H25M PT0H15M 4 - 6 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 30 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

Na pečený angrešt:
750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků"
100 g krupicového cukru
lžička jemně nastrouhaného zázvoru
3 lžíce bezového sirupu z bezových květů
3 lžíce vody
Na těsto:
140 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
25g másla
25 g krupicového cukru
150 ml podmáslí ( kefíru )
A ještě:
cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp
zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být )
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 190 st.

  2. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat.

  3. Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem.

  4. A uděláme těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku.

  5. Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu.

  6. Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby.

  7. Pečeme cca 25 min. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu.

  8. Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem (není nutné).

Poznámka

Recept jsem objevila v červencovém čísle Apetitu. Abych se přiznala.. nevím, co jsem uděla špatně, nebo jak to dokázali Apetiťáci.. ale já jsem z uvedené gramáže na těsto pokryla přesně polovinu zapékací mísy, takže jsem dávku těsta musela zdvojnásobit. Nicméně chuť angreštu s pikantností zázvoru, ovoněná bezinkovým sirupem, to vše pod křupavou peřinkou podmáslového těsta mě velmi příjemně překvapila. A ač to podle fotek nevypadá, je to fakt dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Zapečený angrešt

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: ano.. něco na ten způsob, ale tady v tom těstě je to podmáslí, takže je to takové kompaktnější.. nebo jak to nazvat;-);-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: aha, díky,to je něco jako crumble, nebo zapečená rebarbora, to jsem dělala a bylo to moc dobré, takže už tuším tu chuť:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    senky: přijeď, žebřík zapůjčím, kafe uvařím;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    rebeka:jo tak gang, jo:-?:-D:-D:-D kde vzít a nekrást:-?:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    senky: asi jinej gang:-8:-D:-D:-D:-D nemáš ráda angrešt:-O:-? to je škandál:-O:-//:-8:-D:-D:-D co višně;-):-p:-?, borůvky, černý rybíz;-):-?

    všem vám, lidičky, mocinky děkuju za přízeň:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • senky senky

    Taky jsem to studovala:-)):-)) ale angrešt nemám a po pravdě ani nemusím:-p a jaké jiné ovoce...nevím, napadly mě i meruňky:-8:-8
    Jak je možné, že máš srpnový Apetit:-O když vyjde až zítra....basama s fúsama:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Nádhera Reboušku, angrešt miluju, je to zajímavý receptík, moc se líbí jsi šikulka +12 bodík letí:yes::yes::-)):-K:-K:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Vypadá to velmi luxusně, angrešt mám moc ráda. Pokud ho ještě někde koupím určitě vyzkouším:-K :yes:+

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Luxusní:-K, angrešt mám moc ráda, jen jsem ho x let neviděla:-/.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavá,chutná bašta:-p+10:-KDíky za fotopostup:-8:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    děkuji Rebi:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Zajmavé musí to být dobré:yes::yes:+8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    AniCiz:Anízku, zkus, je to fakt dobroučké;-) ale zkus to s původním množstvím.. asi jsem měla dělat menší, resp. placatější kopečky;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo