Angreštový koláč s perníkovou drobenkou

NADEI Kuchař: NADEI

Doba přípravy: hodina bez kynutí velký plech Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 1 názor

Suroviny

50 dkg hladké mouky
10 dkg cukru
2 žloutky
10 dkg rozpuštěného sádla
250 ml mléka
kostička kvasnic
špetka soli
citronová kůra
2 lžíce rumu
Na drobenku:
ovesné vločky
máslo
cukr
perník na strouhání
skořice
Ovoce:
angrešt
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme klasickým způsobem těsto, necháme vykynout, nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.

  2. Zatímco těsto kyne, připravíme drobenku. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi, vychladlé rozmixujeme, nastrouháme perník, přidáme kousek másla, cukr, skořici a vytvoříme drobenku.

  3. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme hojně ovocem a zasypeme drobenkou.

  4. Pečeme cca 30 minut,ještě teplý koláč pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka

Potřebovala jsem se zbavit vloček,které manžel odmítá jíst,tak jsem si pomohla tímto způsobem.Jsem zvědavá,jestli to pozná.Drobenku dělám od oka,většinou se množství pohybuje kolem 10 dkg od každého,kromě koření. A taky mám plno angreštu a už nevím, co s ním :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Angreštový koláč s perníkovou drobenkou

Tématické fráze: angreštový koláč kynutý angreštový koláč koláč s rybízem a angreštem rychly angreštový koláč kynutý angreštový koláč s drobenkou angrestovy kynuty kolac švestkový koláč s perníkovou drobenkou angraštový koláč andrestivy koláč s drobenkou na plech kolac s drobenkou angreštová buchta angreštový drobenkový koláč angreštový koláč top recepty koláč s perníkovou drobenkou recept na buchtu s angrestem jak pracovat angrešt drobenkovi kolac s angresten a rybizem abgreštový koláč perníková buchta s angreštem buchta s angreštem

Zapomněl/a jsem heslo