

Angreštový džus
Suroviny
- zralý angrešt
- cukr
- kyselina citronová
Postup přípravy receptu
Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.
Rozmixujeme a vystřeme sítem.
Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme v teplém a hotový džus nalijeme do zavařovaček a 25-30 minut zavaříme.
Poznámka od kuchařky
Po otevření přidáme do 700 ml hustého džusu asi 1,5-2,2 litru vody, podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Angreštový džus
-
Obdrza.E: je zavařený, takže u nás ve sklenici vydrží rok i dva - pokud na některou zastrčenou sklenici zapomenem.
Otevřenou sklenici uchováváme v lednici a spotřebujeme do 3-4 dnů. Déle u nás opravdu nevydrží, tak nevím... -
Dobrý den, angreštový džus zní jako super nápad. Můžu se, prosím, zeptat jak je to s jeho trvanlivostí?
Předem moc děkuji! -
je vynikající děkuji za recept
-
-
Určitě ano, jen to už pak nebude džus - ten je výborný právě v tom, že pijete vlastně téměř celé ovoce a vláknina z něj je velice prospěšná našemu tělu
-
Dobrý den, myslíte, že bych mohla angréšt pouze odšťavit a pak zahřát, přidat cukr, kyselinu a zavařit? Děkuji.
-
A tos včera říkala, že nevíš, co s angreštem
Super + boďka