Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maki sushi

Sushi je tradičním japonským pokrmem, který už si ale našel místo v srdcích Čechů. Výroba domácího sushi je navíc poměrně snadná a může to být i zábava. Stačí správně uvařit a dochutit rýži a dál je už pouze na vás, čím sushi naplníte. Může to být losos nebo tuňák, ale také avokádo či okurka.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odstátí

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odstátí)

25. 3. 2008 09:33

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Nutriční hodnoty

Energie2 580 kJ / 617 kcal
Bílkoviny40,03 g
Tuky13,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 6,00 g
Sůl14,00 g
Sacharidy82,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

horacius

29. 10. 2012 10:02

moje domácí sushi teda vypadá lépe :D

Když to jinak nejde, tak si objednávám sushi z http://www.sushitime.cz/. Suroviny pravidelně nakupuju na http://chefparade-warehouse.cz/kategorie/asie-a-su...

tejaja tejaja

1. 2. 2012 16:31

Scholasticus: risa sa nebude trhať, ak sa upraví pred používaním : z oboch strán sa na suchej horúcej panvici "opečie", trvá to niekoľko sekúnd, kým nezmení farbu. :-D;-)

Scholasticus

1. 2. 2012 15:17

Pár věcí bych tomuto receptu vytkla. Je sice fajn obsáhlý popis jak zhotovit rýži, na stranu druhou, tím to končí a umělče, porad si sám. Měly by tu být i nějaké fotografie kolik rýže se do toho dává a kombinace plnění, protože třeba losos s okurkou jsem nikde neviděla, ale s krabem ano.
Rýži jsem dělala přesně podle návodu, bylo to zdlouhavé a zdá se mi rozvařená, ale drží. Při balení jsem musela trochu přisolit, protože to nebylo ono.
Pro ty, co nemají zavinovací rohož, stačí obyčejné prkénko, případně čistá utěrka, obojí ale musí být suché, aby se řasa netrhala. Nůž na krájení na jednotlivé kousky musí být hodně ostrý. Wasabi jen trochu, jinak vám upadne pusa :-)) (ale někdo to rád, tak proč ne :-))
Jinak OK, ale na tu rýži příště zvolím jiný recept.

Steti

13. 8. 2011 13:21

bziiiza:S krabí tyčinkou jsme sushi měli i v restauraci a v kombinaci s okurkou a avokádem je to výborné, takže na tom nevidím nic špatného. Ale samozřejmě... každý dle svého gusta.

Marek Janeba

6. 8. 2011 15:57

Jenny:Ahoj Jenny,
dělám sushi na objednávky.
Více info na www.profisushi.cz.
S přáním pěkného dne

Marek J.

Ada

31. 7. 2011 18:31

Kde Jse kupují ty mořské řasy?

bziiiza

7. 2. 2011 23:06

Vypadá to moc hezky,téměř jako v restauraci.Akorát pochybuji,že by v restauraci dali do shusi krabí tyčinku..To si radši za sushi připlatím a udělám si krásný večer 2x do roka(to se snad dá přežít)a dám si ho v sushi baru,než si narvat krabí tyčinky do pusy.Krabí tyčinka nemá s krabem nic společnýho,jsou to odřezky a zbytky z ryb semletých dohromady a navíc to neni ani dobrý.

sebena sebena

13. 1. 2011 16:14

Sushi je opravdu vynikajíci;-):yes::-K přidala jsem pár foteček

Jenny

25. 10. 2010 14:01

no,tak to jsou nádherné fotečky,nechcete mi to někdo udělat...na objednávku...:-D;-) nikdy jsem to nedělala...nemám na to,nevím,jak by to dopadlo...:-(ale asi ne moc valně,jsem spíš přes pečení...;-)

Betyna

11. 8. 2010 19:27

+1 výborně napsaný recept a sushi mám strašně moc ráda

blani

7. 4. 2010 19:20

My doma děláme sushi už delší dobu a moc chutná. :-pLosos,tunák,okurka, prostě co je doma!:yes:;-)

Soňa

12. 2. 2010 16:05

tedka jsem dokoncila sve prvni sushi a je to vytecne....hlavne je celkem zabavne to pripravovat a chutna...jak si kdo udela:-)dekuji moc za recept

hanule

13. 12. 2009 19:42

zrovna jsem udělala poprvé ve svém životě sushi a musim řict že luxus, vřele doporučuju udělat si ho doma, cenově výjde stokrát líp jak v restauraci a člověk si do něj dá co chce. preferuju lososa. myslim že pokud je člověk alespoň trochu zručný jde to jako po másle, a chtěla bych poděkovat za vložený článek výše, dělala jsem to podle návodu a popdařilo se, díky moc:));-)

spagetka spagetka

3. 1. 2009 11:32

O tom sushi jsem už tolik slyšela, ale ještě jsem neměla odvahu ho udělat.Fotky jsou hodně inspirativní ;-):yes:

tejaja tejaja

3. 1. 2009 09:50

Teraz som si uvedomila, že som tu recept na sushi vkladala:-D:-D http://www.toprecepty.cz/recept/2556-sushi---maki/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty vyroba suschi jak se dela sushi sushi domácí výroba maki sushi ryze recept rýže na sushi recept jak uvařit rýži na sushi recept na japonské sushi shusi shusi recept příprava sushi rýže příprava ryze na sushi výroba shusi sushi ryze maki recept domaci vyroba sushi recept sushi rýže recept na shusi jak vařit rýži jak se vari ryze na sushi

Suroviny: krabí tyčinky, avokádo, zázvor nakládaný, okurka čerstvá, řasa nori, ocet rýžový, voda, cukr krupice, rýže kome, křen wasabi, omáčka sojová, sůl

TopRecepty.cz

Maki sushi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4r