Medové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé medové cukroví je sladká klasika, která provoní váš domov a přinese na stůl kousek tradiční vánoční atmosféry. Díky medu je těsto příjemně měkké. Ozdobené polevou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavé medové cukroví je sladká klasika, která provoní váš domov a přinese na stůl kousek tradiční vánoční atmosféry. Díky medu je těsto příjemně měkké. Ozdobené polevou…
Jemné těsto s bohatou oříškovou náplní – to jsou kávovo-oříškové roládky, které se stanou hvězdou vašeho svátečního stolu. Spojení kávové chuti s oříšky vytváří dokonale…
Snad nejoblíbenějším nepečeným vánočním cukrovím jsou vosí hnízda z kakaového těsta plného oříšků, naplněné máslovým krémem a hojně obalené v cukru. Není divu, že ze…
Naše maminky jsou bezednými studnicemi spousty ozkoušených receptů na vánoční cukroví. Pečené sladké rohlíčky, plné oříšků a rozinek, mají zajímavou chuť, kterou si…
Vzpomínkou na pečlivou a piplavou tvorbu našich babiček jsou tato slepovaná linecká kolečka. Tři vrstvy dobrot na sobě a korunovace kandovanou třešní vytvoří rotomilá…
Perníčky z formiček budou všechny jeden jak druhý. Nazdobit je potom můžete podle své nejbujnější fantazie, nebo do této činnosti zapojte své děti. Zabaví se a určitě…
Sněhové pusinky jsou velmi oblíbeným cukrovím, ale nemusíte je péct pouze o adventu. Využití najdou i při výrobě skleničkových dezertů nebo při zdobení dortů.…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy na adventní čas a Vánoce si bez nich umí představit málokdo. Vykrajování a pečení perníčků patří mezi oblíbené činnosti…
Kokosky jsou vítaným cukrovím, pokud potřebujeme spotřebovat přebytečné bílky z vánočního pečení. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Můžete je podávat samotné, nebo je…
Zpestřete sváteční stůl pěknými a roztomilými hříbky. Stačí vytvarovat nožky hříbků, z obarveného těsta i kloboučky a po upečení je slepit bílkem. Cukroví je nejen pěkné…
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Pusinkové minidortíčky se šlehačkou jsou delikátní a elegantní sladkost, která spojuje lehkost pusinek a jemnost šlehačky v dokonalém harmonickém spojení. Každý malý…
Favoriti mezi vánočním cukrovím jsou různí. Kdo má rád jednoduché a křehké kousky, u toho jistě zaboduje tento recept. Těsto z bílkového sněhu dochutí mleté mandle a…
Favoriti mezi vánočním cukrovím jsou různí. Kdo má rád jednoduché a křehké kousky, u toho jistě zaboduje tento recept. Těsto z bílkového sněhu dochutí mleté mandle a…
Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich…
Výborný nedělní koláč z lineckého těsta s vláčnou ořechovou náplní na podkladu z pikantní marmelády udělá nedělní kávu ještě o kousek lahodnější. Nebojte se tento recept…
Pokud máte přebytečné bílky, upečte z nich toto báječné vánoční mlsání. Sněhové cukroví s mandlemi ukrývá kousky rozinek, čokolády a kandovaného ovoce. Ozdobíme ho…
Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Jemná ořechová kolečka spojená úžasným kávovo-čokoládovým krémem se smetanou chutnají skvěle, když se nechají uležet v chladu alespoň 1-2 dny. Nádherně změknou a doslova…
Na skvělé bílkové rohlíčky využijete bílky, které vám zbyly po pečení jiných druhů cukroví. Jsou velmi křehké a ve spojení s karamelovým krémem uspokojí chutě i těm…
Opět jedny z těch vynikajících kokosek, které budete mít hotové raz dva a nemusíte ani nic šlehat. Klíčovým krokem u těchto kokosek je až pečení, u kterého nesmíte…