Perníčky- zdobení
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky jsou nedílnou součástí svátků. Ať již velikonočních, nebo vánočních. Čas k pečení je krásnou možností užít si společně s dětmi jejich tvořeni i zdobení. Když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky jsou nedílnou součástí svátků. Ať již velikonočních, nebo vánočních. Čas k pečení je krásnou možností užít si společně s dětmi jejich tvořeni i zdobení. Když…
Adventní svícen nemůže na Vánoce chybět v žádné rodině. Můžete ho připravit z perníkového těsta, nazdobit dle vaší fantazie bílkovou polevou. Originální svícen se bude…
Máte vytipovaného koledníka, kterému chcete udělat radost? Nebo chcete připravit netradiční dárek k Mikuláši? Ona se během roku může vyskytnout i jiná příležitost pro…
Detailní recept na perníčky je prvním krokem ke skvělému tradičnímu cukroví. Potřebujete vymazlené těsto, vykrajovátka různých tvarů, předehřátou troubu a při zdobení…
I kynutý moučník k lze připravit o něco zdravější. Stačí použít plnohodnotnou mouku a nechat působit klasický kvásek. Hned bude mít hotový mazanec (nebo vánočka) kromě …
Perníky jsou tradicí nejen na Vánoce a další svátky, ale také na poutích. Stánky plné voňavého cukroví různých tvarů jsou tradičně barevně zdobené a lákají k nákupu. Vy…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Rodinné recepty na vánoční cukroví se předávají z generace na generaci. Dortíčky vonící rumovou punčovinou nám zpříjemní vánoční pohodu a navíc připomenou naše blízké,…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Výborný nedělní koláč z lineckého těsta s vláčnou ořechovou náplní na podkladu z pikantní marmelády udělá nedělní kávu ještě o kousek lahodnější. Nebojte se tento recept…
Dort se zvláštní mozaikou řezu se nazývá Brněnský dort a výrazné středové pruhy jsou pro něj typické. Krém můžete zvolit dle své chuti, jen je potřeba dodržet barevné…
Chuť a vůni skořice máme spojenou s Vánocemi. Jakmile se skořice rozvoní naším bytem, Vánoce jsou za dveřmi. Toto pečivo je v podstatě ochucené linecké těsto a potřebuje…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Drobné linecké pečivo můžeme ozdobit i velikonočními motivy. K tomu nám mohou posloužit pestrobarevná linecká vajíčka. Jak je ozdobíme, záleží jen na nás a na naší…
Ořechové těsto se postará o chutnost a kyprost beránka pro velikonoční stůl. Zkuste tuto verzi oblíbeného moučníku, může se stát i vaším nejoblíbenějším. Nezapomeňte ho…
Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Jejich základ tvoří křehké bílkové těsto s namletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Opravdu vláčný beránek z ořechového těsta, ozdobený bílou sněhovou čepicí s lehce citronovou chutí, se bude na velikonoční tabuli doslova vyjímat. V ústech se bude jen…
Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik jeho malých kopií. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si nikdo nedovede představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu, rumu a symbolizují plodnost a…
1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami