Zabijačková sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenZabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 146 kJ / 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 56,00 g |
–– mononenasycené | 24,00 g |
–– polynenasycené | 32,00 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu. Vytvoříme tzv."šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Pečeme bez podlévání cca 45…
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky…
Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Smíchané maso vezmeme do ruky a pár krát s ním praštíme do mísy. Dáme do lednice minimálně na hodinu uležet…
Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce Solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny…
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku.Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a…
Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a…
Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem.Zhruba jeden stroužek na jeden plátek. Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek…
Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku,…
Závin vytvoříme jako každý jiný jen s tím rozdílem že zabalený závim zamotáme ještě do sítě z vnitřního sádla, pečeme jako klasický závim. Závim má úžasnou vůni a…
Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.Na…
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme.Vepřovou blánu rozprostřeme. Položíme na ní kuřecí prsa na které poklademe náplň.Maso s blánou opatrně zarolujeme. Aby roláda…
Do větší mísy umeleme nejlépe 2x po sobě obě krkovice a sýr. Přidáme smetanu, škrob, cibuli a česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a rukama důkladně propracujeme.Na…
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si…
Zapneme si troubu na rozehřátí. Prsa opláchneme, osušíme, prořízneme, ale nedořízneme až do konce. Proříznuté pláty masa rozevřeme do tvaru motýlích křídel a lehce přes…
Králíka vykostíme, osolíme a naklepeme přes folii. Kosti z králíka dáme vařit společně s citonovou trávou a uděláme si silný vývar na podlévání rolády. Maso spolu se…
Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme.Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián.K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s…
Kuřecí roláda, plněná medvědím česnekem, sýrem a mrkví, pečená ve vepřové bláně, udělá velkou parádu při svátečním či nedělním obědě. Příprava je sice trochu pracnější,…