Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 balení tvarůžků
2 lžíce smažené sušené cibule
1 vejce
2-3 stroužky utřeného česneku
1 lžička pikantní hořčice
strouhanka (nejlépe z čerstvého toustového chleba)
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
cca 100 g vepřové blány

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.

  2. Na plochu rozprostřeme blánu a nakrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Poklademe úměrným množstvím masové směsi. Vtlačíme tvarůžek, který jsme podélně rozkrojili napůl.

  3. Maso uzavřeme a zabalíme do blány. Můžeme připravit dvěma způsoby. Usmažit na malém množství tuku, nejprve spojem dolů a pozvolným smažením. Blána pustí svůj tuk.

  4. Taky můžeme zabalené karbanátky dát do pekáčku, malinko podlít a péct na 200 st. 10 minut přikryté a poté odkryté dopéct dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

  • Marynka Marynka

    Veronika.Hrozna: včera byla k večeři srnčí játra<3 pochopila jsem, že máte ke zvěřině blízko, tak to někdy zkuste. Úžasné

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: Uz se nasel! Dekuji!

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: nádhera- recept i foto, jako vždy:-K

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    tak ať chutná:-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: neumím vložit odkaz na recept - od Marynka - vepřová játra v bláně. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Hospodyně: Mně by zajímali, ty tvoje načesnekovaná játra na minutku! To máš vlastní receptík???<3

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    mika59: No, já ji nakonec také někde seženu, ale spíš na jatkách než u řezníků. Ale musím zatelefonovat majiteli jatek, aby mi to nechal na prodejnu poslat, jenže nerada ho otravuji, když to není nutné.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: U nás v Ostravě je blána dá se říct hodně často. Běžně u řezníka. A je fakt, že třeba sekaná pečená v bláně je úplně jiná a hlavně šťavnatá, to samé ty karbanátky. A děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kdo blány balím načesnekovaná játra na minutku nebo sekanou. Ale dost pracně ji sháním. Teď mám dost z vlastních prasat, ale brzy mi dojde:-D Jinak recept:yes::yes:

    Odpovědět