Vepřová pečená roláda na houbách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Vepřové maso 33 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty - plát
6 ks Bavorské klobásky na pečení (syrové ve střívku-Albert)
5 vajec
Solamyl
1 cibule
1 mrkev
směs lesních hub
koření Vepřová pečeně (Kotányi)
sůl
pepř
červená paprika
vepřová tuková blána
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky pepře. Vzniklou směs robotem rozkutrujeme do hustší fáše.

  2. Vepřovou kýtu si opatrně rozkrájíme tak aby nám vznikl pokud možno celistvý plát. Ten následně přes potravinářskou folii ještě rozklepeme a posypeme směsí koření „Vepřová pečeně“.

  3. Na takto okořeněný plát rozetřeme fáš a zamotáme do tvaru rolády. Vzniklou zamotanou roládu obalíme do vepřové tukové blány a vložíme do pekáče. Roládu podlijeme půl litrem vody a okolo nakrájíme na větší kusy jednu petržel, mrkev a cibuli.

  4. Pečeme na střední teplotu, přičemž po hodině odstraníme kořenovou zeleninu a nahradíme ji směsí lesních hub a pečeme další hodinu. Posledních 15 minut necháme odkryté péct pro získání hezké barvy.

  5. Šťávu lehce můžeme dohustit tmavou instantní jíškou. Podáváme s rýží, bramborem ale i studené s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečená roláda na houbách

  • maris maris

    Krásný recept i fotky:yes::-)

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

    krásné...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ambiente Ambiente(neregistrovaný)

    já bych v tom nehledal nic špatnýho, každej kuchař ví z čeho vaří;-) to neni anatomie přeci ale láska k jídlu:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ;-);-);-) Díky dámy, jsem v pohodě:-K

    Odpovědět

  • Ambiente Ambiente(neregistrovaný)

    xxx napiš na e-mail a.kufner@seznam.cz, potřebuju parťáka a jestli jsi tak dobrej mam pro tebe kšeft:yes:, nestíham.
    Recept pěknej:yes:, takovej anglickej i fotky ale bodík dát nemůžu:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Páni, to je debata jako před zkouškou z anatomie na veterině...;-):-D:-D
    Otto, opět hezký recept a obrázky...:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Ottí,buď v pohodě a řiď se svým mottem:-*:-))použij termín vepřová blána a každý kdo bude chtít bránici pod tímto názvem,určitě dostane,co bude potřebovat;-)Tomuto krásnému a chutnému rcp je to stejně jedno:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Dobrá jak tedy to mám pro použití v kuchyni pojmenovávat:
    - vepřová tuková blána
    - vnitřní střevní blána
    Poraďte a budu to označení rád používat, slovo odborníka je slovo odborníka;-)
    Je to stále debata o receptu a jeho surovinách takže v pohodě.

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    pan myslivec byl trošku mimo mísu :-D ale pro pobavení dobrý, o použití bránice a i vepřového střevního sádla bych vám mohl udělat přednášku ale to je fuk nechtěl jsem vám to rozmlouvat.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    xxx (neregistrovaný/á)má vážně pravdu;-)to,co v masném krámu běžně prodávají jako"bránici"je ve skutečnosti tuková blána,ale tak to máme vžité a vskutku se to pod tímto (nesprávným)názvem prodává
    ale Colombo za to jistě nemůže a recept vč.fotek je luxusní:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Doporučuji podívat se na toto video a pak nechápu o čem je tato debata:
    http://www.zkouknito.cz/video_53423_myslivecky-spi...
    Je to soutěžní recept, tak snad tam se nesmí šidit divák. Jinak se to mé osoby nijak nedotklo, taková malichernost za to nestojí. ;-)
    Jo a každá rada je nad zlato, to je snad jasné;-)A pokud někoho klamu tak se co nejponíženěji omlouvám:-K

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    omlouvam se pokud jsem se vás dotkl ale nejspíš došlo k chybě při označení masa a doufám že to nebyl úmysl od pana řezníka, protože bránice je 10x dražší než střevní sádlo, a ještě jednou se omlouvam že jsem se snažil poradit, myslím si že žádný učený z nebe nespadl ale přiznat si to nechat si poradit pro mě znamená víc než takhle klamat své kolegy ale Vy o rady asi nestojíte:no:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    for XXX: V masně označeno a zakoupeno jako bránice, tak nevím, asi se stanu veterinářem na vedlejší úvazek. Ale děkuji za osvětu, v recepisu to změním jen jako tukovou blánu.;-);-);-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    to je fakt neskutečný:-O nekoná se tu dneska gastrosoutěž a nejlepší dobrotu?? jinak nechápu...dneska jste měli všichni chuťový poháry totálně v pozoru ne?? jedna mňamka za druhou:-p
    tuhle nepočítaje:yes::yes:

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    radulko Ty vtipálku;-, do bránice nemůžeš nic obalit;-) to je vtip aby to nikdo nemohl udělat. na fotkach je vnitřní střevní sádlo a v popisu je bránice která se používá úplně na něco jiného:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jak dlouho péct vepřovou roládu vepřová roláda video vepřová kýta na houbách pecena jak péct vepřovou roládu pečená roláda vepřová roláda zkouknito.cz pečená vepřová kýta na houbách nejlepší vepřová roláda veprová roláda recept vepřové na houbách bavorská roláda vepřová kyta pecena na houbách vepřová roláda s houbami zkouknito zkouknito střevní blána vepřová roládadoba pečení vepřová roládadoba pečení jak dlouho se pece rolada