Závin trochu jinak

Suroviny

400 g listového těsta
500 g jablek
skořice mletá
cukr
strouhanka
rozinky
mandle plátky
1 vejce
vepřová tuková blána (vnitřní sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Závin vytvoříme jako každý jiný jen s tím rozdílem, že zabalený závin zamotáme ještě do sítě z vnitřního sádla.

  2. Pečeme jako klasický závin. Závin má úžasnou vůni a jedinečnou chuť.

Poznámka od kuchařky

Takto se upravoval moučník více než před 100 lety

Komentáře k receptu Závin trochu jinak

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já věděla, že se tady rozvine diskuze o bránici!:-D Už to tady někdo vysvětloval;-). Já když jdu do řezníka, že potřebuji bránici, jinak řečeno NEC, dostanu přesně tohle. Asi v tom mají binec i řezníci!:-D Hlavně, když všichni víme, co to je;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: +1 senzační nápad, určitě by to šlo i s kynutým těstem

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    ale je vidět že mu rozumíš;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Fantome:-8:-8:-D:-D
    to nejsem..jen jsem od"fochu":-D:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    rebeka jsi 1 a s hvězdičkou;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    :-D ale aspoň se u toho pobavíme ne?:yes:
    Já jsem se ptal několika řezníků a žádnej nevěděl jak se to jmenuje, jen jedno věděli jistě že bránice je sval ktery pomáhá s dýcháním.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
    Fantom má pravdu..výraz bránice,ač vžitý,je nesprávný....
    správně je to,jak píše autor v receptu:tuková blána (záclona z mikr)(vnitřní sádlo)
    já si tu chuť umím představit docela dobře i tomto pokrmu;-) ..vždyť sádlo se dává i do kynutých sladkých těst nebo se jím mastí již upečený koláč či buchta
    já bych se toho rozhodně nebála..naopak,tento nápad se mě velmi líbí:-K

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    To je zajímavé s tou bránicí,já do ní balím maso a teď vidím,že i sladké jídlo se do ní motá,no,to jsou věcí panečku:yes:U nás se tomu říká NEC nebo BRÁnice.Už jednou jsme na toto téma u mého receptu vedli dlouhou diskusi,když jsem napsala,že maso zabalím do NECU.Je to sranda,jedna republika a nerozumíme si:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, ona bránice jako taková je sval, tohle je přepážka mezi bránicí a pobřišnicí, jestli to dobře vysvětluju.
    A když se může dávat sádlo do buchet, proč by se nemohlo dávat navrch, vždyť je to tuk, jen jinak uspořádaný ;-)

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    a co to tedy je,když ne bránice?:-) A ještě jeden dotaz bych měla, to se potom z toho sundá nebo se to má jíst s tím? Ale obávám se, že nic pro mě....přecejenom na sladkou dobrůtku dávat kousek zviřátka...:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    ono se tomu říká různě a vzhledem že to nemá přesný název tak to můžete najít i pod chybným názvem bránice;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Me to taky prislo,ze jsem to nekde videla jako branici a v googlu v obrazcich me to vyskocilo jako veprova branice:-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    alenko nešťourej ale bránice je něco jiného víš;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ono se tomu říká různě, řezníci tomu říkají košilka ;-)

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    Nechci být šťoura, ale ta záclonka je bránice. Balím do ní sekanou a krásně se vní upeče a nepraskne. Jinak závin vypadá dobře.:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: závin ze sádla jablečný závin ze sádla závin se sádlem jak se motá závin těsto na závin ze sádla závin z vnitřního sádla zavin jinak jablečný závim cukroví z vnitřního sádla jablecny zavin trochu jinak závin sádlo těsto z vnitřního sádla závin ze sýrového těsta jím trochu jinak jablečný závin se sádlem vnitrni sadlo recepty recept na závin ze sádla pečeme z vnitřního sádla závin sádlo recept závin ze syrového sádla