

Závin trochu jinak
Suroviny
- 400 g listového těsta
- 500 g jablek
- skořice mletá
- cukr
- strouhanka
- rozinky
- mandle plátky
- 1 vejce
- vepřová tuková blána (vnitřní sádlo)
Postup přípravy receptu
Závin vytvoříme jako každý jiný jen s tím rozdílem, že zabalený závin zamotáme ještě do sítě z vnitřního sádla.
Pečeme jako klasický závin. Závin má úžasnou vůni a jedinečnou chuť.
Poznámka od kuchařky
Takto se upravoval moučník více než před 100 lety
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Závin trochu jinak
-
Já věděla, že se tady rozvine diskuze o bránici!
Už to tady někdo vysvětloval
. Já když jdu do řezníka, že potřebuji bránici, jinak řečeno NEC, dostanu přesně tohle. Asi v tom mají binec i řezníci!
Hlavně, když všichni víme, co to je
-
+1 senzační nápad, určitě by to šlo i s kynutým těstem
-
ale je vidět že mu rozumíš
-
Fantome
to nejsem..jen jsem od"fochu" -
rebeka jsi 1 a s hvězdičkou
-
ale aspoň se u toho pobavíme ne?
Já jsem se ptal několika řezníků a žádnej nevěděl jak se to jmenuje, jen jedno věděli jistě že bránice je sval ktery pomáhá s dýcháním. -
http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
Fantom má pravdu..výraz bránice,ač vžitý,je nesprávný....
správně je to,jak píše autor v receptu:tuková blána (záclona z mikr)(vnitřní sádlo)
já si tu chuť umím představit docela dobře i tomto pokrmu..vždyť sádlo se dává i do kynutých sladkých těst nebo se jím mastí již upečený koláč či buchta
já bych se toho rozhodně nebála..naopak,tento nápad se mě velmi líbí -
To je zajímavé s tou bránicí,já do ní balím maso a teď vidím,že i sladké jídlo se do ní motá,no,to jsou věcí panečku
U nás se tomu říká NEC nebo BRÁnice.Už jednou jsme na toto téma u mého receptu vedli dlouhou diskusi,když jsem napsala,že maso zabalím do NECU.Je to sranda,jedna republika a nerozumíme si
-
No, ona bránice jako taková je sval, tohle je přepážka mezi bránicí a pobřišnicí, jestli to dobře vysvětluju.
A když se může dávat sádlo do buchet, proč by se nemohlo dávat navrch, vždyť je to tuk, jen jinak uspořádaný -
a co to tedy je,když ne bránice?
A ještě jeden dotaz bych měla, to se potom z toho sundá nebo se to má jíst s tím? Ale obávám se, že nic pro mě....přecejenom na sladkou dobrůtku dávat kousek zviřátka...
-
ono se tomu říká různě a vzhledem že to nemá přesný název tak to můžete najít i pod chybným názvem bránice
-
Me to taky prislo,ze jsem to nekde videla jako branici a v googlu v obrazcich me to vyskocilo jako veprova branice
-
alenko nešťourej ale bránice je něco jiného víš
-
Ono se tomu říká různě, řezníci tomu říkají košilka
-
Nechci být šťoura, ale ta záclonka je bránice. Balím do ní sekanou a krásně se vní upeče a nepraskne. Jinak závin vypadá dobře.