Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 3. 2011 19:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 214 kJ / 1 963 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky121,29 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy182,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Takto se upravoval moučník více než před 100 lety

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2011 23:48

Já věděla, že se tady rozvine diskuze o bránici!:-D Už to tady někdo vysvětloval;-). Já když jdu do řezníka, že potřebuji bránici, jinak řečeno NEC, dostanu přesně tohle. Asi v tom mají binec i řezníci!:-D Hlavně, když všichni víme, co to je;-)

Betyna

1. 3. 2011 21:48

:yes: +1 senzační nápad, určitě by to šlo i s kynutým těstem

Fantom

1. 3. 2011 21:32

ale je vidět že mu rozumíš;-):yes:

rebeka rebeka

1. 3. 2011 21:28

Fantome:-8:-8:-D:-D
to nejsem..jen jsem od"fochu":-D:-D:yes:;-)

Fantom

1. 3. 2011 21:24

rebeka jsi 1 a s hvězdičkou;-)

Fantom

1. 3. 2011 21:22

:-D ale aspoň se u toho pobavíme ne?:yes:
Já jsem se ptal několika řezníků a žádnej nevěděl jak se to jmenuje, jen jedno věděli jistě že bránice je sval ktery pomáhá s dýcháním.

rebeka rebeka

1. 3. 2011 21:20

http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
Fantom má pravdu..výraz bránice,ač vžitý,je nesprávný....
správně je to,jak píše autor v receptu:tuková blána (záclona z mikr)(vnitřní sádlo)
já si tu chuť umím představit docela dobře i tomto pokrmu;-) ..vždyť sádlo se dává i do kynutých sladkých těst nebo se jím mastí již upečený koláč či buchta
já bych se toho rozhodně nebála..naopak,tento nápad se mě velmi líbí:-K

majda 2

1. 3. 2011 21:19

To je zajímavé s tou bránicí,já do ní balím maso a teď vidím,že i sladké jídlo se do ní motá,no,to jsou věcí panečku:yes:U nás se tomu říká NEC nebo BRÁnice.Už jednou jsme na toto téma u mého receptu vedli dlouhou diskusi,když jsem napsala,že maso zabalím do NECU.Je to sranda,jedna republika a nerozumíme si:-D:-)):yes:

zizala zizala (moderátorka)

1. 3. 2011 21:18

No, ona bránice jako taková je sval, tohle je přepážka mezi bránicí a pobřišnicí, jestli to dobře vysvětluju.
A když se může dávat sádlo do buchet, proč by se nemohlo dávat navrch, vždyť je to tuk, jen jinak uspořádaný ;-)

MissTwiggy MissTwiggy

1. 3. 2011 21:05

a co to tedy je,když ne bránice?:-) A ještě jeden dotaz bych měla, to se potom z toho sundá nebo se to má jíst s tím? Ale obávám se, že nic pro mě....přecejenom na sladkou dobrůtku dávat kousek zviřátka...:-D

Fantom

1. 3. 2011 21:05

ono se tomu říká různě a vzhledem že to nemá přesný název tak to můžete najít i pod chybným názvem bránice;-)

srettka

1. 3. 2011 21:02

Me to taky prislo,ze jsem to nekde videla jako branici a v googlu v obrazcich me to vyskocilo jako veprova branice:-)

Fantom

1. 3. 2011 20:54

alenko nešťourej ale bránice je něco jiného víš;-)

zizala zizala (moderátorka)

1. 3. 2011 20:50

Ono se tomu říká různě, řezníci tomu říkají košilka ;-)

alena

1. 3. 2011 20:47

Nechci být šťoura, ale ta záclonka je bránice. Balím do ní sekanou a krásně se vní upeče a nepraskne. Jinak závin vypadá dobře.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: závin ze sádla jablečný závin ze sádla závin se sádlem jak se motá závin těsto na závin ze sádla závin z vnitřního sádla zavin jinak jablečný závim cukroví z vnitřního sádla jablecny zavin trochu jinak závin sádlo těsto z vnitřního sádla závin ze sýrového těsta jím trochu jinak jablečný závin se sádlem vnitrni sadlo recepty recept na závin ze sádla pečeme z vnitřního sádla závin sádlo recept závin ze syrového sádla

Suroviny: těsto listové, jablko, skořice mletá, cukr, strouhanka, rozinky, mandle, vejce, blána tuková vepřová

TopRecepty.cz

Závin trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV1r