Rychlá polévka z černých fazolí
Recept ještě nebyl hodnocenHustá a aromatická polévka z černých fazolí s cibulkou, česnekem, mrkví, celerem a bramborem. Orestovaná s kari pastou, zjemněná máslem a dochucená koriandrem a chilli.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hustá a aromatická polévka z černých fazolí s cibulkou, česnekem, mrkví, celerem a bramborem. Orestovaná s kari pastou, zjemněná máslem a dochucená koriandrem a chilli.…
Tradiční boršč z červené řepy vás zahřeje a zasytí. V jedné misce se potkává sladkost řepy, kyselost zelí i jemná chuť masa – dohromady tvoří nezaměnitelnou kombinaci,…
Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky…
Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější šikmá kolečka a očistěný celer a cibuli na větší kostky, vložíme do pekáčku, přidáme překrojená rajčátka, osolíme, opepříme,…
Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na…
Přes noc namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. Čerstvé houby nakrájíme, sušené houby namočíme, mražené houby necháme povolit a uvaříme doměkka. Na pokrájené…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Rozpalíme maslo s olejem,dame žebra a opečeme,potom vložíme do trouby na 220 stupňů,malinoko podlijeme vodou a dusíme .Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem…
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme. V hrnci…
Oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu, zelí nakrájíme na drobné nudličky, papriku a rajče na kostičky. Přidáme vývar (příp. vodu a dochucovadla). Vše dáme vařit do…
Cibuli nakrájíme a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, chvíli opékáme a nakonec přidáme na nudličky nakrájená prsíčka.Lehce je osolíme,…
Očištěný celer a mrkev nakrájíme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření vyndáme z vody do mísy a vidličkou rozmačkáme. Necháme zchladit. Krabí tyčinky vložíme zmražené (…
Cibuli nakrájíme na jemno, celer a mrkev nastrouháme na nudličky. Vše dáme do kastrolku na máslo a podusíme do měkka. Musíme vydusit veškerou šťávu ze zeleniny.…
Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut.Hrnec…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na…
Pohanka je velmi kvalitní potravina, důležitá hlavně kvůli tomu, že obsahuje rutin. Pokud si nejste jisti, jak ji zpracovat, vyzkoušejte toto výborné zeleninové rizoto.…
Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty,…
Dušená vepřová plec potřebuje čas, aby dokonale změkla. Odvděčí se vám ale výbornou chutí a skvělou šťávou, ve které se snoubí chutě zeleniny a hub. Dochucení sójovou…
Pomazánka je velice všestranná a poslouží nejen na chlebíčky, ale také jako svačina či rychlá večeře. Připravte si pomazánku s pórkem a celerem, která má díky pórku…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s vejci, solí a máčeným solamylem, pak ho opékáme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev a nahrubou postrouhaný celer, opékáme,…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…