Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hodina cca 4 litry Polévky 6 názorů

Suroviny

1 krůtí křídlo
Nové koření celé
pepř celý
sůl
2 mrkve
1/2 celeru střední velikosti
(2 ks stopek i se semínky od čerstvé )
1 čerstvá paprika
domácí nudle do polévky
kousek pórku
petrželku
1 mrkev
petržel
kousek celeru(na kostičky)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí odpadat od kosti.

  2. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. Maso obereme a půlku masa si schováme na jindy.

  3. Vývar dolejeme vodou, osolíme dle chuti a přidáme druhou směs zeleniny, vaříme cca 8 minutek, aby změkla.

  4. Dáme nudle, obrané maso, a povaříme.

  5. Odstavíme z ohně a přidáme pórek na kolečka a petrželku.

Poznámka

Vývar je krásně žlutý a neměl by být zakalený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

  • Madlenka1 Madlenka1

    Vývary jsou u nás taky oblíbené...+:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Já koukám na ty stopky paprik,taky to vůbec neznám:-O:-O A že těch paprik v létě mám a všechny stopečky vyhazuju.To vyzkouším,díky za tip.:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Radko, dík za odpověď, vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žížalko, už jsem se s tím setkala, sousedka používá do vývaru i jídel, kam dává papriku i konce té papriky, prý to má pikantnější chuť.;-) Jinak dělám dost podobně ;-):yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    dodají krásnou barvu, stahuje zákal a má zvláštní chuť- velice dobré doporučuji. Naučil mě to Maďarský učitel na Hotelové škole.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Teda ty stopky se semínky paprik mě moc zajímají...jaký to má účel? Je lépe cítit papriková chuť? Já to jako asi většina lidí hážu do odpadu a nikdy by mě nenapadlo to kuchyňsky využít :-O:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krůtí vývar krůtí vývar recept recept krůtí vývar kruti polevka vývar z krutich kosti vývar z kruty vývar krutí vývar z krůtích křídel zakaleny vyvar krutí vívar polévka z krůty krůtí vývat krutí vývar z kosti recepty kruti vyvar recept na krůtí vývar krůtí křídla tlakový hrnec kruti polevka s nudlemi kruti kridla vyvar vývar z krůtíhi křídla zakal vývaru

Zapomněl/a jsem heslo