Masové ďábelské toasty

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Mleté maso 4 názory

Suroviny

1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše, včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
    Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.

  2. Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.

Poznámka

Zkoušela jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené. Až jsem jednou pečlivě pročítala složení (nemyslím tím ty jejich konzervanty, éčka ...), ale hledala jsem tam tu chuť, kterou mám tak ráda. Až jsem na to u jednoho výrobce kápla. Tou ingrediencí je celer ;-)

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 187 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové ďábelské toasty

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Taky delavam podobne,ale davam vic cesneku.ale ten celer,to je dobry napad:yes:

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    :yes: Na dabelské tousty jsme chodili v minulém tisíciletí do vinárny Supetar na Vinohradech.Mám pocit,že až na celer byl recept stejný.Manžel má příští týden oslavu narozenin tak mu touhle dobrotou připomenu naše začátky.:-).

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    tak to musím vyzkoušet, my je máme taky moc rádi a doma dělané to nikdy nebylo ono:-) a máte vždy velmi krásné fotky:yes::-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš recht, ten zeler tomu určite pridá ten šmrnc...tiež som sa kedysi pokúšala o niečo podobné a nebolo to ono.

    Odpovědět

Tématické fráze: masové tousty masové ďábelské tousty ďábelské koule masové tousty recept ďábelské tousty recept na masové tousty masove na tousty masova smes na tousty masová dabelské tousty dabelske tousty z bucku dabelske tousty recept jak zavarit masovou smes recept na ďábelské tousty recept masové tousty jak zavařit masové tousty dábelské koule recept postup na tousty zavařené ďábelské tousty masové směs na tousty ďábelská smĕs z rajčat zavařit