Kapary z květů medvědího česneku
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si pochoutku z nerozvitých poupat medvědího česneku. Stačí je osolit a pak zavařit v láku z vody, octa a cukru. Poupata můžete využít v teplé kuchyni na pizze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si pochoutku z nerozvitých poupat medvědího česneku. Stačí je osolit a pak zavařit v láku z vody, octa a cukru. Poupata můžete využít v teplé kuchyni na pizze…
Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal.Přidáme koření, množství…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Oloupeme a pokrájíme cibuli, osmažíme ji na sádle nebo oleji. Polovinu odebereme, když je ještě bledá a druhou polovinu osmažíme dozlatova. Pokud použijeme smaženou…
Lákavá varianta pro spotřebování staršího zbývajícího chleba. Chleby zapečené s chutnou směsí bylinek a sýra budou na stole jen chviličku. Rozeberou si je rychle ruce…
Bramborové placky všech příchutí jsou oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. Jsou levné, na přípravu nenáročné a rychle hotové. Tato jejich podoba se zdravým medvědím…
Zeleninové ragú je velmi rychlá, lehká a zdravá večeře nebo i odlehčený oběd. Cukety ochotně přeberou chutě koření a medvědího česneku, papriky barevně ozvláštní jídlo.…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Sůl ochucená aromatickým medvědím česnekem je výborná například na ochucení pečeného masa, do polévky nebo do nádivek. Díky sušení si můžete užít skvělou vůni medvědího…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé…
Palačinky nejsou pouze sladkým dezertem. V těchto palačinkách střídá mouku červená čočka, která dodá tělu potřebnou vlákninu. Náplň v podobě uzeného lososa, lučiny a…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Míchaná vajíčka na másle jsou rychlou, chutnou a vydatnou snídaní pro každého z nás. Na jaře je můžeme ještě vylepšit přidáním nakrájeného medvědího česneku a cherry…
Rozehřejeme troubu na 180°. Z lilku odřízneme stonek, podélně ho rozpůlíme, mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme řeznou stranou nahoru cca 30 minut…
Špagety uvaříme se špetkou soli, kurkumy a kapkou oleje. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, medvědí česnek pokrájíme nadrobno, červenou papriku pokrájíme na kousky a…
Jarní stylová omáčka s oblíbenou bylinkou. Smetanová, hladká a jemná, navíc s medvědím česnekem. Bude chutnat s bramborem či špekovými knedlíky. Podíl plnohodnotných…
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s…
Výbornou smetanovou omáčku plnou čerstvých voňavých jarních bylin podáváme s nadýchaným smaženým svítkem a plátkem uzeného masa nebo vejci vařenými natvrdo.
Nalaďte se na jarní náladu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku a zjemněnou smetanou. Lahodnou polévku si vychutnáte s…
Podnětem k tomuto jídlu bylo odmražování mrazničky a snaha zbavit se zbytků. Ráno jsem dal rozmrazit čtyři kuřecí stehna. Po příchodu z práce jsem nahrubo nakrájel tři…
Vajcia rozmiešame. Postupne pridávame teplé mlieko, múku s práškom do pečiva a olej (nešľaháme!). Vmiešame nakrájané bylinky a olivy.Primiešame šunku narezanú na…
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony pokrájíme na plátky…
Italská pizza je celosvětově oblíbené jídlo. Dá se obložit v podstatě čímkoliv a každý má svoji oblíbenou kombinaci. Vyzkoušejte oblohu dle tohoto receptu, kde klasický…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Zahřívací koření pomůže jako svetr a funguje i v prášku
Velikonoční pohoštění: Plněná vajíčka, sýrové kuličky nebo slané tyčinky z listového těsta a další retro dobroty připravíte do 30 minut
Retro okénko: Tukožroutská polévka frčela za socialismu a oblíbená je dodnes. Slibuje zhubnutí až pěti kilogramů za 14 dní