

Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Suroviny
- 1 vepřová panenka
- větší svazek medvědího česneku
- 1 dcl červeného suchého vína
- olivový olej
- lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na medailonky a opečeme na oleji s polovinou másla. Opečené maso osolíme a udržujeme teplé.
Na pánev vlijeme víno, zprudka povaříme s vypečenou šťávou, na závěr přidáme jemně nakrájené listy česneku a necháme ještě přejít varem. Vmícháme zbytek másla, osolíme a opepříme podle chuti.
Medailonky přelijeme šťávou a servírujeme s brambory s pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá možnost použít medvědí česnek, může nahradit špenátovými listy s trochou česneku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
-
maris:No taky je mi to divný, měla jsem to nastudovaný, dala jsem ho do polostínu pod keře. Mají u nás sazenice, tak ho zkusím znovu.
-
1974andrea: já ho letos taky ještě neměla, minulý týden teprve začal vylézat, doufám, že na Velikonoce už nějaký bude, i když toto počasí ho asi taky zastaví. To je divný, že Ti shnil, on má rád vlhko.
-
maris:Ty se máš Maruško, já jsem si ho vloni koupila, na podzim zasadila, v únoru už rašil a teď je úplně shnilej
-
Z Prahy bohužel nejsem, ale pokud se dají sazeničky koupit, tak by snad neměl být problém je sehnat. Díky moc za bleskovou odpověď a těším se na další recept
.www.toprecepty.cz
-
Radmila: děkuji za zájem o recept
. Mně roste medvědí česnek na zahradě / divoce /, ale v posledních letech se dá koupit i na trzích a jeho sazeničky v zahradnictví, dnes jsem je viděla i v květinářství, kdybys byla náhodou z Prahy, tak to bylo na Bělehradské
-
Recept vypadá skvěle, vařím jeden velmi podobný, ovšem bez medvědího česneku. Ten to určitě vylepší a obohatí o novou chuť. Medvědí česnek znám, mám ho ráda, ale od jisté doby jím nejsem zásobena a bohužel nevím, kde ho sehnat. Může mi někdo poradit ?
-
-
Maris
- hned bych si dala, polykám tady naprázdno. Bodík je jasný.
Medvědí česnek znám jen z receptů na těchto stránkách, jinak jsem taky naprosto mimo. Jak to chutná, jako česnek ??? Připomíná mi to šťovík. -
Maris, díky za vysvětlení a přidání fotečky.Ale zkusím ho nahradit listovým špenátem, ten mi dcera kupuje v Praze.
-
Mám doma panenku,ale taky nemám a ani jsem ještě neviděla medvědí česnek.A taky jsem už dlouho neviděla špenátové listy,pokusím se je sehnat když to jde nahradit
-
Maris, to bude určitě báječné jídlo
, ukládám a v neděli vyzkouším. Medvědí česnek mám pouze sušený
, tak nevím ale to by nebylo asi ono. Pokusím se ještě sehnat čerstvý.Dávám bodíka
Fofečky jsou super !!!
-
Maris, skvělý recept a fotky přímo úúúúžasný! Jsi šikulka a dávám ti bodíka-nejraději bych ti jich dala víííc
-
Hanko, přidala jsem fotku medvědího česneku, možná, že ho znáš a ani nevíš, že to je. Já se přiznám, že jsem to taky dlouho nevěděla, za to teď bych ho dávala do všeho.
Bohužel už bude končit, je jen brzy z jara.
-
vařím už docela dlouho, ale vůbec neznám medvědí česnek
, vypadá to jako listový špenát
-
Posílám bodíka.