Debrecínská polévka s fazolemi

Suroviny 4 porce

1 lžíce sádla
1 cibule
40 g hladké mouky
160 g debrecínského špeku
1 plná lžíce sladké maďarské papriky
200 g oloupaných brambor
250 g fazolí ve slaném nálevu - scezené
cca 750 ml vývaru
sůl
pepř mletý
60 g medvědího česneku (nebo klasický, 3-4 stroužky)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájený libovější debrecínský špek. Vše zasypeme moukou, necháme zpěnit, přisypeme ještě papriku a vše krátce osmažíme.

  2. Směs zalijeme vývarem, přisypeme na kostičky pokrájené brambory, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni do změknutí brambor. Dle chuti dosolíme, opepříme, vsypeme scezené fazole a jemně pokrájený medvědí česnek. Vše necháme krátce probublat a můžeme podávat.

  3. Polévka je sytá a pokud ji budeme podávat s čerstvým chlebem nebo pečivem, tak klidně jako hlavní chod.

  4. Jestliže není zrovna sezóna medvědího česneku, můžeme polévku dochutit jemně nasekaným česnekem (3-4 stroužky), který přidáme do polévky společně s paprikou.

Komentáře k receptu Debrecínská polévka s fazolemi