Hovězí ragú s cizrnou

magdalenka Kuchař: magdalenka

Hovězí maso 20 názorů

Suroviny

400 g hovězího masa
400 g cizrny v uvařeném stavu
3 lžíce oleje
1 cibule
2-3 PL rajčatový protlak
2 rajčata (oloupaná)
2 čerstvé papriky
sůl
1 KL mletá červená paprika
1 KL feferonkový krém nebo něco pálivé (chilli, feferonka apod.)
1/2 KL pepře
3 stroužky česneku
libeček
100 ml vína
Při podávání:
zakysaná smetana
pokrájená pažitka
medvědí česnek
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu.

  2. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť.

  3. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno nahradiť cca 300 ml sterilizovaného leča), osolíme, podlejeme vodou a necháme variť.

  4. Priebežne podlievame vodou, pridáme víno.

  5. Ku koncu pridáme libeček a cesnak.

  6. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú cizrnu, necháme prejsť varom.

  7. Dochutíme príp. štipkou cukru.

  8. Podávame s kopčekom kyslej smotany a posypané vňaťami.

  9. Vhodnou prílohou je napr. ryža, cestoviny, chlieb...

Poznámka

Cícer, cizrnu kupujem suchú, nepoužívam konzervy. Premyjem, namočím na pol dňa a cca za hodinu je uvarená. Uvarím väčšie množstvo, časť v krabičke zamrazujem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí ragú s cizrnou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí maso s cizrnou cizrna recepty hovezi ragu hovězí guláš s cizrnou cizrna s hovezim masem recept z cizrny recepty s cizrnou veprove ragu s cizrnou kuřecí ragů s cizrnou mleté hovězí maso s cizrnou ragů z hovězího masa hovezi ragu se zeleninou a cizrnou recept na hovězí ragů falafel z hovězího masa mleté maso s cizrnou mleté hovězí s cizrnou ragů z hovězí recepty z cizrny hovězí guláš s s cizrnou hovezi maso s prilohou