Rybí filé po Japonsku
Recept ještě nebyl hodnocenV misce smícháme sójovou omáčku, cukr a rozetřený česnek. Omyté a osušené filé tímto zalijeme a necháme uležet. Potom asi 20 minut grilujeme a v průběhu grilování…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce smícháme sójovou omáčku, cukr a rozetřený česnek. Omyté a osušené filé tímto zalijeme a necháme uležet. Potom asi 20 minut grilujeme a v průběhu grilování…
V šálku vařící vody rozpustíme kostku masoxu a sójové plátky vařícím bujonem zalijeme. Necháme 2 - 3 hodiny nasáknout. Na rozpálený tuk dáme na kostičky nakrájenou…
Středně velké, pěkné brambory pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, osušte a zabalte každou zvlášť do alobalu. Naskládané jen tak na mřížce upečte v troubě asi…
Brambory umyjeme a z jedné strany seřízneme. Vnitřek vydlabeme vidličkou, drť osolíme, opepříme a smícháme se sádlem, paprikou a prolisovaným česnekem. Směsí brambory…
Mleté masou propracujeme s namočeným pečivem, vejci, kořením. Osvědčilo se mi česnek nastrouhat na jemném struhadle. Po propracování masy, necháme odpočinout a pak…
Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly…
Bramborové knedlíky plněné směsí z mletého masa, slaniny a papriky vás překvapí svou skvělou chutí a určitě si je oblíbíte. S minimálním úsilím zajistíte výborný oběd…
Na strednom ohni na panvici opečieme slaninu tak, aby pustila tuk, prilejeme olivový olej a maslo.Pridáme maso a pečieme do hneda.Keď je maso takmer hotové, pridáme…
Cuketu nastrouháme najemno, česnek naškrabeme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme.V kastrůlku rozehřejeme ghí, přidáme cuketu, česnek a promícháme.…
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby…
Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu. Badyán vyndáme a základ na…
Umyté brambory ve slupce nakrájíme na kostky, dáme do pekáče a pečeme asi 3/4 hodiny, ke konci pečení potřeme pastou z utřeného česneku a oleje, úplně nakonec přidáme na…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. V mokrých rukách vytvoříme kuličky, které naplníme kouskem mozzarelly (nejlépe…
Česnek utřeme se solí. Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme. Mírně osolené maso a plátky slaniny,…
Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do…
Přijdete z práce a rodina se hned u dveří ptá, co bude k večeři. Tyto medailonky z kuřecího masa, podávané s kuskusem plným lahodné restované zeleniny, jistě potěší vaše…
Pstruh patří mezi lososovité dravé ryby s lahodným a jemným masem. Stačí mu tak velice jednoduchá úprava. Pstruhy naplníme a potřeme směsí oleje, česneku a koření. Na…
Boloňské ragú můžete připravit i bez přemíry tuku. Pokud necháte všem surovinám prolnout chutě při dlouhém dušení, docílíte autentickou a skvělou chuť a zároveň budete…
Škvarková pomazánka s houbičkami je lahůdkou, která spojuje tradiční chuť škvarků s jemným aroma lesních hub. Ideální na čerstvé pečivo, skvěle se hodí k posezení s…
Šťavnatý vepřový bůček, plněný aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, se při pečení promění v lahodnou roládu s křupavou kůrkou. Toto jídlo se skvěle hodí na…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Na tradiční dobrý guláš nemusíte jen do hospody. Vyzkoušejte uvařit tento skvělý guláš z poctivého cibulového základu s doměkka podušenými kousky vepřového masa. Guláš…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Do masa uděláme ostrým nožem malé otvory, do kterých vpravíme stroužky česneku a kousíčky zázvoru.Maso osolíme a rukou sůl do masa vetřeme. Na sádle maso zprudka…