Losos v sýrovo-bylinkovém těstíčku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20min 2-3 porce Ryby 18 názorů

Suroviny

Filety lososa(množství podle stolovníků)
1/2 citrónu
2 vajíčka
sůl
2 špetky vegety
2 stroužky česneku
několik listů medvědího česneku
hrst libečku
100 g tvrdého sýra
hladká mouka do těstíčka (+na obalení filetů lososa)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety lososa si mírně rozmrazíme, osolíme a pokapeme citrónem.

  2. Z vajíček, nasekaných listů medvědího česneku a libečku, 2 stroužků česneku, vegety, tvrdého, nastrouhaného sýra a hladké mouky si uděláme těstíčko.

  3. Filety si obalíme v hladké mouce a máčíme v těstíčku, následně smažíme na rozpáleném oleji.

Poznámka

Můj exepiment. Albert měl takové 3 kostky lososa v balení za velmi ppříznivou cenu a mi hned začal pracovat mozek! :-D Pro dva je toho až moc!! Těstíčkem filety nabydou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos v sýrovo-bylinkovém těstíčku

  • petule: Tak to mne moc těší :-)

    Odpovědět

  • petule petule(neregistrovaný)

    Právě jsme dojedli-výborné.:yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • tejaja:;-) děkuji za info, určitě se hodí;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nedá mi, aby som sa nezastala chudáka lososa, ktorého Janka použila :-D Nechcem vyvolať diskusiu, iba pripomenúť, že charakteristickú farbu má losos od potravy, ktorú prijíma v mori, a nemá ju takú vždy. Losos je migrujúca ryba, ktorá sa rodí a množí v rieke, nie v mori. Až po čase sa vracia do mora. Losos chytený v rieke alebo umelo chovaný nebude mať ružovú farbu, ale farbu ako každá iná ryba. Pretože ľudia majú lososa spojeného práve s touto farbou, umelo chované lososy sú kŕmené zafarbeným krmivom. Takže chudák losos je v tom nevinne ;-)
    Niečo o lososch :
    http://feminity.zoznam.sk/c/890908/losos-je-nielen...
    http://rybareni.euweb.cz/clanek17_losos-atlantsky ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova:Určitě šlo;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-Otaková dobrota a mě to uniklo:-8Recept se mi moc líbí a určitě by to šlo i z jinou rybkou:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani,to je něco pro mne, miluji rybičky a lososa, ted jsem byla v Globusu, a tam měli lososa čerstvého, platýze a vše čerstvé, být za vodou, tak nechám tam důchod,:-O to bych vzala vše, i takové rybky, co neznám vůbec jejda, no manžel mne musel vzít bokem, to je krása jejka ty čerstvé rybky tam, no až vyhraju, uteču tam a nakoupím :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p hezký recept:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65: tak to máš teda přehled!:-O Já to vůbec nevím!:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Jo a blahopřeji:-K je to Tvůj recept č.500 na Topreceptech:-O:-O:-O tak to oslav ;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Děkuji za osvětu - zase jsem o něco moudřejší a brzy to budu muset vyzkoušet.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza:Máš pravdu, ty podkovy jsou suché. Tohle bylo fakt moc dobré. A chuť byla fakt lososová, pokud to můžu posoudit;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, víš, že já ty podkovy také moc nemusím...? Zdají se mi takové sušší a málo masa, málo radosti...:-* Tyhle lisované kousky nejsou špatné, jen ta barva není jako u filetovaného lososa, to má Otto pravdu.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jani, parádní kousky na talíři:-p

    Odpovědět

  • Eliza: řídím se tím, co je napsáno na obale. Chutnalo mi to víc, než podkova z lososa a to je pro mne dost důležité;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: obalený losos losos v syrovem testicku smažený losos v těstíčku smažený losos treska v bylinkovém těstíčku losos recepty losos recept losos obalený barva masa lososa recepty z lososa losos barva masa ryba v bylinkovém těstíčku lisovaný losos losos v těstíčku_recept smazeny losos vtesticku losos smažený v těstíčku obalovany losos rybí filety v bylinkovém těstíčku losos v listovém těstíčku medvědí česnek losos

Zapomněl/a jsem heslo