Marinované výpečky z vepřového kolena
Recept ještě nebyl hodnocenKoleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku,…
Lehké lasagne z plátků cukety, vrstvené masovou omáčkou a sýrem. Cuketa slouží jako zdravá náhražka těstovin. Výborně propojí bohatou chuť masa s rajčatovou omáčkou,…
Pokud vám dochází inspirace na zužitkování úrody cukety, vyzkoušejte tuto jemně pikantní krémovou polévku. Kari jí dodá krásnou žlutou barvu, harissa a česnek říz – a…
Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli rozmočit. Pak ho lehce vymačkáme a přidáme k masu. Do masa vyklepneme vejce, přidáme najemno nakrájenou…
Brambory nastrouháme na hrubo, sýr na jemno. Smícháme se všemi surovinami. Vytvoříme těstíčko a smažíme menší placičky z obou stran do křupava.Můžeme podávat jako…
Nachystáme si velikou, hlubokou pánev s poklicí. Kuřecí špalíčky prudce osmahneme na olivovém oleji. Poté špalíčky dáme stranou a na oleji necháme zesklovatět cibuli a…
Rozpálíme pánev, přidáme kousek másla, cibuli, listový špenát, česnek, posolíme. Provaříme 10 minut a přidáme smetanu. Lososa posolíme, popepříme, polijme šťávou z…
Křídla omyjeme a osušíme. Ustříháme tenké špičky a když jsou křidélka větší, rozdělíme je v kloubu.Smícháním všech surovin umícháme těstíčko a případně dochutíme podle…
Do mixéru vložíme ořechy, brusinky, posekaný česnek, žervé, Nivu a smetanu. Vše umixujeme dohladka, případně dochutíme solí. Na másle opečeme pozvolna plátky hrušky.…
Cibuli restujeme do sklovita na rozehřátém másle s olejem. Přidáme nakrájené hříbky, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme 4lžíce vývaru a přikryté…
Kuskus připravíme podle návodu od výrobce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a listový špenát. Podlijeme několika lžícemi…
Špagetová dýně se zabydlela v kuchyni stejně jako její příbuzné hokaido, či máslová. Špagetová se umí „tvářit” jako těstoviny, které jí i propůjčily i označení. Se směsí…
Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou.…
Líčka opláchneme a osušíme. Pokud je potřeba, ještě je dočistíme, případně překrojíme a malinko paličkou na maso naklepeme. Do hlubší uzavíratelné nádoby dáme suroviny…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme s česnekem a majoránkou na olivovém oleji.Červenou řepu uvaříme. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu.…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…
Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme.Po obou stranách na prudkém ohni…
Zbylou bramborovou kaši dáme do misky a rozšleháme ji se dvěma vajíčky. Přilijeme mléko a postupně přidáváme najemno nastrouhanou nivu. Zamícháme najemno nakrájený pórek…
Králíka omyjeme a rozporcujeme. Poté si připravíme marinádu: smícháme jogurt, kapku olivového oleje, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl podle chuti. Porce…
Vejce si rozkvedláme, osolíme a opepříme. Nastrouháme si Eidam a přidáme k vejci společně s rozdrceným stroužkem česneku, ve kterém namočíme z obou stran toustový chléb.…
Rozmixovat nebo řádně rozmíchat sýr s máslem, přidat najemno nastrouhanou nivu, lžičku hořčice, prolisovaný česnek, pepř a špetku soli (pozor niva je slaná). Hotovou…
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou,…
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na trošce oleje osmažíme cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přisypeme…