Jehněčí na česneku

Katka B Kuchařka: Katka B

Jiné maso 0 názorů

Suroviny

1 díl jehněčího masa (kýta, plec)
1 díl na kostičky nakrájené cibule
3 stroužky česneku
sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit.

    Těžko říct, jak dlouho, zapomněla jsem stopovat čas. Ale řekla bych, že déle jak hodinu to nebylo. Postupně podléváme a kontrolujte maso, až bude měkké, odklopte pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujte šťávu do potřebné hustoty.

  2. Pokud trváte na zahuštění moukou, schovejte si tu touhu na horší časy ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí na česneku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jehněčí na česneku skopové na česneku recepty.cz jehneci na česneku jak upect jehněčí,aby bylo měkké jehneci maso s cesnekem jehněčí na cibuli a česnek jehněčí maso česneku a cibuli recept jehneci na cesneku jehne cesnek jehnëčí na česneku podlévané černým pivem jehněčí na pepři

Zapomněl/a jsem heslo