Othello kuřecí salát se sušenými švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso můžeme jen uvařit, ale lepší je, když ho nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a na oleji propečeme ze všech stran. Dáme stranou a necháme vychladnout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso můžeme jen uvařit, ale lepší je, když ho nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a na oleji propečeme ze všech stran. Dáme stranou a necháme vychladnout…
Brambory omyjeme, necháme ve slupce. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit na čtvrtiny. Zalijeme olejem, přidáme koření a sůl. Dobře promícháme, aby se brambory ve směsi…
Vařící vodu smícháme s nálevem. Přidáme probranou a eventuelně propláchnutou čočku. Uvedeme do varu a vaříme cca 10-15 minut dle návodu (na skus). Vhodíme tam kousky…
V hlubokém talíři rozmačkáme dozrálé avokádo, Nivu, zakysanou smetanu a olivový olej. Prolisujeme do "směsi" česnek.Na malé kousíčky si nakrájíme rajčata, přidáme do…
Nejdříve okrájíme brambory a oloupeme česnek. Poté nastrouháme brambory nahrubo, aby to byly nudličky, je to lepší a i bramborák je lepší. Přidáme česnek, petržel, sůl…
Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku. Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a…
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl…
Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku. Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a…
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl…
Droždie rozmiešame v troche mlieka a s múkou, tukom, soľou, vajíčkom a zvyšným mliekom vypracujeme hladké cesto. Cesto má byť pevnejšie, musí tvoriť guľu. Necháme…
Kotletu připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to…
Nejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Na oleji orestuji cibuli, přidám pokrájená a umytá játra, která zprudka orestuji. Pak zapráším lehce moukou. Přidám pokrájené papriky, rajčata, česnek a koření. Zaleji…
Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do…
Uvarenú ryžu zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou, vajcom, prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Dobre rukou premiešame a v prípade potreby zahustíme 1-2 lyžicami…
Cukety nastrouhame, přidáme všechny ostatní ingredience, poměr si musíte upravit dle velikosti cuket a usmažíme placičky, nebo upečeme v troubě na plechu a pečícím…
Uvarenú ryžu zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou, vajcom, prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Dobre rukou premiešame a v prípade potreby zahustíme 1-2 lyžicami…
Cukety nastrouhame, přidáme všechny ostatní ingredience, poměr si musíte upravit dle velikosti cuket a usmažíme placičky, nebo upečeme v troubě na plechu a pečícím…
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně pokrájeném špeku…
Pohánku namočíme cez noc do studenej vody tak, aby presahovala pohánku asi 2 cm. Nepripravujeme ju teda klasickým spôsobom (zaliatím horúcou vodou).Potom pohánku s ½…
Stehna opláchneme, osušíme, pořádně osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek a chilli papričku posekáme na drobno, brambory oloupeme a…
Malou hlávku kapusty rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a převaříme ve slané vodě. Scedíme, necháme okapat a nasekáme nadrobno.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a lisovaný…
Na oleji orestujeme na plátky nakrájané šampiňóny.Pridáme tekvicu narezanú na maličké kocôčky a pražíme ďalej asi 3 minúty. Dochutíme nasekaným cesnakom, čiernym korením…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Kel narežeme na rezance ( hrubé časti listov odstránime ), vložíme do misy, pokvapkáme olejom a rukami premiesime…