Zabalená sekaná z králíka

Suroviny

30 dkg mleté maso z králíka
30 dkg mleté vepřové maso
2 housky
trochu mléka
2 vejce
2 cibule
naťová cibulka
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce podravky nebo jiného koření které dáváte do sekané
několik listů čínského zelí
brambory
máslo
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Umleté maso z králíka i vepřové smícháte s houskou, namočenou v mléce, důkladně promícháte, přidáte vajíčko, utřený česnek, cibuli dozlata osmaženou, nakrájenou naťovou cibulku, sůl, koření.

  2. Zapékací misku vyložíte listy činského zelí tak, aby šly nohoře překrýt, naplníte směsí, listy přehnete přes maso a upečete, pokud možno se spodním ohřevem tak, aby listy zelí byly trochu opečené. Podáváme s bramborami, pečenými v papiňáku, viz odkaz.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Zabalená sekaná z králíka

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka: za tu chvilku ne, jinak mám litinové nádobí. až zkusíš, dej vědět:-)):-));-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    hosta: tak ja to teda niekedy skúsim, ale ak sa mi zas nepodarí...:-D
    a tebe na tom sporáku tie nekovové časti neohoria?:-O

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka:jo, normálně naplno, až začne syčet a motat se ten píst nahoře, pak vypni elektriku - pokud se ti schlazuje moc pomalu tak na minutu odstav, ale pak zas dej třeba na malý stupen, aby jen tak popiskoval, tak pět minut a sundej, vyklop úchyty a nech pokličku propadnout - až se natolik zchladí sám

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    hosta: jasnačka, aj ja mám tú starú maďarskú KUKTU. A zúrivé syčanie to musí byť? Ja tomu starkému už moc neverím, nechávam si ho už asi len z nostalgie. Plus v ňom varím ako v normálnom, obyčajnom hrnci, keď je nás veľa.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    spagetka: no holky, já mám starou Kuktu, vařím na sporáku kde se topí dřevem - prostě zasyčí - poodtáhnu, přistrčím. na elektrice myslím zasyčí, vypnu plotýnku, nechám dojít do otevření.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    spagetka: a keď začne syčať, stlmím a ktovie na koľko ? - keď tam mám číslice 1-až 10, plus to nejakú dobu trvá, kým to schladne...pokusy z mojej strany boli. Starký papiňák ma naštval viackrát - po otvorení to nebolo uvarené. A čo ak vybuchne? Už som videla u sesternici guláš na plafóne...:-D na plyne som s ním kedysi varila rada a často.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:Magdi, já mám jen elektriku a s papiňákem dělám, ale je fakt, že 30 let ho nemám, možná fakt je to stářím (néé tvým:-!:-!:-!:-D:-D:-D) ale papiňáku

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    hosta:ja som to vtedy, keď to Iva pridávala, skúšala...papiňák mám starý cca 30 ročný, už mu veľmu nedôverujem, možno je aj ucpaný ventil alebo niečo iné, je veľký, asi 8 litrový. Tak tú trochu zemiakov sa mi ani moc nechce v ňom ďalej skúšať. Plus mám novú eletr. varnú dosku, s ktoru sa mi zle takéto veci robia, na plyne som jednoducho stíšila plameň a okamžite to fachcčilo podľa mojich predstáv. Kombinácia papiňáku a elektriky mi nesedí. Je možné, že chyba je vo mne a papiňák je dobrý...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maris:to je možný, mám spíš stále salátové a plátky tak jeden cm

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: jde to aby se nepovedly:-)), mně taky ne , měla jsem z toho kaši. Asi záleží hodně na bramborách:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka:ne, z toho vepřového se vypeklo trochu sádlo a stačilo to. Jak je možné, že se ti ty brambory nevedou? Možná je to papinákem, jestli máš nějaký nový sofistikovaný, tak asi nedojde k "syčení", normálka jen na dno rozpustíš trochu másla, proklepeš vložené plátky brambor a zavřeš, postavíš na sporák a necháš naplno - do syčení, pak se ztlumí na chvíli - posykávat - a vypne - zkus znovu, to nejde se nepovíst:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Mne sa tie brambory ešte nevydarili, už ani neskúšam. Osud mi to jednoducho nedožičí.
    Ale máte v rodine pekné nápady, to uznávam. Nádobu si, predpokladám, niečím vymazala a na povrch zelí si tiež niečo kvapla?

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Na tom bych si pošmákla, ten hřib je dobrý:-)):yes:.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

Tématické fráze: domácí sekaná z králíka recept na sekanou z kralika starý králík králičí sekaná starý králík sekaná sekana zkralika mlety kralik mleté maso z králíka sekanou z králíka sekanazkralika sekaná s králikem recept na nej sekanou z kralika kraliči sekaná recept nejlepší sekaná z králíka co ze stareho kralika recept na stareho kralika maso ze starého králíka sekaná králíčí recept na sekanou s kralika sekaná z kálíka