Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mangoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno.Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mangoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno.Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a…
Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto. Cesto pretlacame cez sito na…
Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka…
Jednoduchý a chutný způsob, jak připravit oblíbenou letní zeleninu. Křehké plátky cukety smažené v těstíčku s nastrouhaným sýrem, jsou ideální jako lehký oběd, večeře,…
Omáčka: 1. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme hříbky, na kostky na krájené vepřové maso, sůl, pepř, kmín, nasekaný libeček a osmahneme…
Paradajky narežeme na mesiačiky, posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a jemne osolíme. Potom prelejeme kyslou smotanou. Podávame s celozrnným pečivom alebo chlebom.
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Jablka oloupu, vykrojím jadřinec a pokrájím na kostky. Stejně pokrájím i meruňky. Rozpustím máslo – na něm pak orestuji jablka, meruňky a rozinky. Přidám štamprličku…
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti), petržel, bazalku. …
Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Přidáme…
Petrželku, bazalku a další bylinky opereme, osušíme a posekáme nadrobno. Cibulku pokrájíme, necháme chvíli zesklovatět na jedné lžíci olivového oleje. Přidáme posekáné…
Na olivovém oleji pozvolna osmažíme mleté maso. Přidáme rajčata z plechu, které nasekáme nožem na menší kousky. Zasypeme bylinkami, promícháme a krátce povaříme.…
Ingredience z 1. sloupce dáme vařit do 1 litru vody a vaříme dokud čočka nezměkne (cca 12-15 minut, nebo instrukce na obalu).Na oleji si osmažíme koření z 2. sloupce,…
Dáme si vařit těstoviny a mezi tím si připravíme zálivku. Zálivku připravíme smícháním : cottage, kysané smetany, česneku, rozdrcených bylinek, soli a pepře. Dochutíme…
Nejprve naložíme pokrájené Hermelíny: Do misky nakrájíme Hermelíny na drobné kostky, česnek nakrájený na plátky, zakapeme sójovou omáčkou (hodně), sypneme mletou…
Salát a mangold opereme, natrháme, řapík mangoldu pokrájíme na tenké proužky. Rajče a jarní cibulku nakrájíme a bylinky posekáme. Smícháme se zálivkou z olivového oleje,…
Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc…
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme rybím kořením, potřeme olejem a na rozpálené pánvi zprudka krátce opečeme, cca 2min. z každé strny. Maso odložíme…
Maso a celer si nakrájíme na kostky, česnek na plátky, přidáme živáňské koření, olej. Vše zamícháme a dáme do lednice odležet, nejlépe do druhého dne. Cibule nakrájíme…
Lilky a cukety podélně rozpůlíme, lžící vydlabeme tak, aby po okrajích zůstalo cca 1 a půl centimetru, osolíme a odložíme. Dužniny nahrubo nastrouháme, případně ještě…
Filety osušíme, lehce osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu.Žampiony na širší plátky, řapíky…
Na řepkovém oleji si zprudka osmahneme maso a restujeme, poté dusíme do poloměkka.Poté vlijeme zálivku smíchanou ze všech ingrediencí a pomalu v pánvi dusíme, dokud směs…
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme povariť na cca 3-4 minúty, scedíme. Zmiešame mäso, ryžu a ostatné suroviny na náplň do závitkov. Listy mangoldu umyjeme, silné "rebro"…
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme povariť na cca 3-4 minúty, scedíme. Zmiešame mäso, ryžu a ostatné suroviny na náplň do závitkov. Listy mangoldu umyjeme, silné "rebro"…