

Krůtí stehna pečená na řapíkatém celeru a brokolici
Suroviny 3-4 porce
- 2 krůtí stehna
- 1/2 brokolice
- 4-5 řapíků celeru
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 4 stroužky česneku
- 300 ml drůbežího bujónu nebo vývaru na podlévání
- grilovací koření -množství dle chuti
- svazeček petrželky
- trošku sádla nebo olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Stehna si omyjeme, osušíme, osolíme a necháme odpočívat, než si připravíme zeleninu.
Pekáč si potřeme sádlem, na dno dáme na proužky nakrájenou cibuli, pak nakrájenou, nebo rozebranou brokolicí, na ní na proužky řapíky celeru, posypeme lahůdkovou cibulkou na kolečka (i se zelenou částí) a nasekanou pažitkou.
Na zeleninu dáme ještě česnek nakrájený na plátky, pak položíme osolená stehna, která posypeme grilovacím kořením, všechno podlijeme 100 ml vývaru, přikryjeme a dáme péct.
Za dobu pečení 2x podlijeme stehna a tak 15 minut před koncem, kdy už jsou stehna měkká odkryjeme vrchní pekáč a necháme dopéct, abychom získali opečenou kůžičku.
Poznámka od kuchařky
Zelenina dala šťávě dobrou chuť a zároveň zahuštění. Kdo nemá rád kousky zeleniny, může umixovat a šťáva bude ještě hustší. Podávala jsem s bramborovou kaší, druhý den s bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí stehna pečená na řapíkatém celeru a brokolici
-
určitě velmi dobré
já dám část brokolice hned, potom v sosíku rozmačkám a pár růžiček dám před dopečením - ty nechám dceři
ostatní ji moc nemusí, tak uspokojím všechny
-
Také bych tu brokolici přidala chvíli před dokončením
Ale ta zeleninová vypečená šťáva s tím krásným masem musela být mňamkovní
-
Jani, z té brokolice bude asi kaše, tu bych tam, když už, dala později. Nebo bych ji vynechala a dala jen ten celer
Já mám ráda, když je brokolice křupavá a zelená. Ale stehýnko je krásně vypečené
-