Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 791 kJ / 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,38 g |
Tuky | 0,69 g |
Vláknina | 11,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 36,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky.
Krok 2: V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do hněda naředíme jí vodou tolik, kolik budeme chtít polévky, přidáme zeleninový bujón a uvedeme za stálého míchání do varu.
Krok 3: Do vařící se vody přidáme zeleninu, kterou máme připravenou v misce a houby, které nakrájíme také na kostičky, přidáme ještě koření-papriku, majoránku, pepř a vaříme mírným varem, dokud není všechno měkké a nakonec doladíme chuť solí.
Zveřejněno 20. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka-houbovačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OGnp
Moje poznámka
Bramboračka-houbovačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OGnp
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s houbami top recepty,
houbovačka polévka,
bramboračka recept,
bramboračka s čerstvými houbami top recepty,
bramboračka s čerstvými houbami,
česká bramboracka top recapty,
šumavská bramboračka,
jakou jíšku do bramboračky ?,
jihočeská houbovacka,
bramboračka z cukety,
čka houbová,
recept bramboračka s houbam,
bramboračka s houbami
Suroviny:
brambory,
houby,
mrkev,
rajče,
cibule,
petržel,
cuketa,
bulva celerová,
česnek,
pórek,
kapusta,
bujón zeleninový,
olej,
mouka hladká,
majoránka,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl
Komentáře (10)
Nello, také zeleninku smažím, ale na "Pravé Jihočeské bramboračce", ta je zase trochu jiná.
Polévka je zajímavá, jen jsem zvyklá zeleninu nechávat opražit a rozvonět na másle, když dělávám základ.
zítra bude k obídku