Italská sekaná s pórkem, bylinkami, rajčaty a slaninou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Mleté maso 0 názorů

Suroviny

400 g mleté vepřové plece
2-3 rajčata
1 chilli paprička
olej
červená cibule
čerstvé oregano
čerstvý tymián
2 KL worcesteru
4 PL rajské šťávy
1 pokrájený pórek
sůl, pepř
2 PL strouhaného parmazánu
vývar (voda)
trocha strouhanky z celozrnného pečiva
4 stroužky česneku
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pokrájený pórek, pokrájenou chilli papričku, vejce, spařená oloupaná a nakrájená rajčata. Vše smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, worcester, utřený česnek, parmazán a strouhanku z celozrnného pečiva. Orestujeme nakrájenou červenou cibuli a vmícháme k masové směsi.

  2. Mokrou rukou uděláme jednu velkou nebo dvě menší šišky. Šišku sekané dobře zabalíme do pečícího papíru. Propícháme vidličkou a vložíme na plech, potřený olejem.

  3. Maso vložíme krátce do rozehřáté trouby na program "gril" ( cca 8 minut). Sekanou dopékáme v rozehřáté troubě v pečícím papíře cca 15 minut. Po této době papír odstraníme. Přidáme na plech rajskou šťávu. Podléváme vývarem nebo vodou.

  4. Sekanou ke konci pečení na povrchu pokryjeme plátky slaniny nebo uzené šunky a pečeme dozlatova.
    Podáváme s petrželkovým bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Italská sekaná s pórkem, bylinkami, rajčaty a slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo