

Lívance z bramborové kaše
Suroviny 1-2 porce
- 2 šálky bramborové kaše
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 3 plátky anglické slaniny (nemusí být)
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Do kaše, která zbyla od večeře (zkoušel jsem do ní přidat provensálské koření), přidáme mouku a vejce, prolisujeme česnek a vypracujeme těstíčko. Jemně osolíme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kousky, které na pánvi osmahneme a pak přidáme do těstíčka. Pokud jste vynechali slaninu jako ingredienci, máte ušetřený čas s tímto krokem.
Na lívanečníku, ve kterém jsme rozehřáli trochu oleje, pečeme lívanečky, asi tak 4 až 5 minut z každé strany.
Podáváme s chutney nebo i marmeládou, třeba meruňkovou nebo rybízovou.
Poznámka od kuchařky
Dobrá svačina nebo snídaně. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/placicky-z-bramborov...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lívance z bramborové kaše
-
nanny: S tou marmeládou jsem chvíli váhal, ale pak bylo jasné, že je to dobré
-
moje maminka delavala podobne a rikala tomu sladke bramboracky,davala na ne marmeladu a sypala orechy
-
No já bych tomu neříkala lívance, ale dělávám taky a jsou moc dobré. pro nás jsou to prostě bramborové placky.
-
Ivana Ch: Jo, já taky, ale tady byly placičky už v názvu osazené
-
Z kaše dělám něco hoodně podobného, říkám tomu placičky. Mužský to mají moc rádi,schválně kvůli tomu dělám kaše víc.