

Česneková pomazánka z eidamu (goudy)
Suroviny
- 250 g 30 % eidamu nebo goudy
- 150 g taveného sýra- chce to použít hodně měkký sýr a nejlépe smetanový
- 1 tatarská omáčka Hellmans light (250 ml)
- 4 - 5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
Eidam a česnek nastrouháme na jemno, přidáme tavený sýr. Pořádně promícháme a přidáme celou tatarku. Není potřeba solit, sýr i tatarská omáčka mají v sobě soli dost. A mažeme na jednohubky, na ozdobu dávám plátek sterilované okurky nebo kompotované mandarinky.
Poznámka od kuchařky
Pokud někomu nedělá dobře česnek, tak je dobré vyndat ze stroužku ten střed - "srdíčko". Rozkrojit stroužek podélně a pak střed vyndat nožem z obou půlek. Je to opravdu lepší a nedráždí žaludek.