Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou,…
Mrkev, česnek, jablka a cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme na tuku a směs vložíme do pekáče. Z olivového oleje, tymiánu, soli, papriky, česneku připravte marinádu.…
Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským…
Oháňky nasekáme po obratlích na jednotlivé kusy a vložíme do hrnce s větším množstvím studené vody. Přidáme celou paličku česneku, rozkrojenou napůl, cibuli se slupkou,…
Rybí filety nasolíme, opepříme a zakapeme citrónem. Zavineme je do rolády a vždy při okraji propíchneme špízovou jehlou, ponecháme asi 1 cm a zbytek odřízneme k dalšímu…
Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme. Filety si osušíme…
Vše (kromě oleje a rajčat) smícháme a rozmixujeme na drobno. Pomocí lžičky vytvoříme na pánvičce noky a opečeme na trošce olivového oleje dozlatova. Podáváme s čerstvými…
Hovězí roštěnou nakrájíme na co nejtenší nudličky. Nakrájíme si zázvor na nudličky, česnek na plátečky a na kolečka citronovou trávu. To všechno přidáme k masu.…
1-Kuracie prsia nakrajame na sliziky dame do plastikoveho sacku pridame lyzicku dve kari korenia prasku aky mame pridame pol lyzice skrobovej mucky a vsetko poriadne…
Kapra si naporcujeme na podkovy a seřízneme kůži. Osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dokřupava. omáčka: Na trošce oleje si zpěníme cibuli, česnek, přidáme zázvor…
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje. Maso vyjmeme a ve výpečku opečeme proužky slaniny…
Tento lahodný dip z červené řepy je velmi jednoduchý na přípravu. Zemitou chuť řepy zjemníme majonézou a jogurtem a dochutíme kečupem, česnekem a cibulí. Hodí se…
Kýtu si mírně naklepeme a nakrájíme na kousky-3x3 cm. Z hořčice, obou olejů, česneku a soli si uděláme marinádu, do které vložíme nakrájené maso. Pokud máme čas, necháme…
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku,…
Brambory i česnek ustrouháme najemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo…
Plátky krkovice naklepeme a po krajích nařízneme. Naklepané maso mírně osolíme, opepříme a okořeníme Mexickým kořením. Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém maso…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nastrouhaný zázvor, kari, špetku mletého kmínu, špetku skořice a špetku čili. Necháme rozvonět a poté…
Nejprve si uvaříme těstoviny al dente. Pak si dáme do pekáčku (v kterém budeme zapékat) olej, na kterém si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněné maso, které…
S přípravou domácího popcornu, který chutná při sledování filmů za dlouhých zimních večerů, je dobré začít již na sklonku léta... Z kukuřičných klasů odstraníme listy …
Sušená trochu pokrájíme, dáme do malé zapékací mističky, poskládáme feta sýr, plátky česneku a zasypeme trochou nastrouhaného eidamu. Pečeme dokud sýr nezezlátne. Při…
Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka. Maso si nakrájíme na kostky. Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak…
Maso dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby postranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou. V pánvi…
Do kotlet si opatrně nakrojíme kapsu a snažíme se, abychom ji nikde nepřeřízli. Pak teprve maso přes fólii, nebo sáček naklepeme, osolíme, opepříme. Vnitřek kotlet…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na kocky. Premiešame so soľou a rascou. Dyňu takisto ošúpeme a narežeme na kocky. Pridáme olej, horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, majoránku…